Actualitate

Opel Karl se lansează în 2015

Opel Karl va fi una dintre cele mai mici şi drăguţe maşini din marca Opel. Experţii auto susţin că această maşină este o transformare a celebrei Opel Agila. Alte modele asemănătoare tot din gama Opel, sunt Opel Adam sau Opel Corsa.

Trebuie să precizăm faptul că această maşină va apărea doar anul viitor. Mai mult ca sigur această maşină se va lansa în cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2015. De asmenea, maşina se va pune spre comercializare tot în anul 2015, mai exact în vara.

Opel Karl – caracteristici tehnice

Această maşină se adresează tuturor persoanelor care îşi duc traiul într-un mediu urban extrem de aglomerat. Opel Karl este diferită faţă de celelalte maşini datorită faptului că este micuţă şi se poate parca extrem de uşor, practic oriunde. În acest sens maşina măsoară doar 3,68 m.


De asemenea, Opel Karl este realizat în parteneriat cu cei de la Suzuki şi este mai mică decât Opel Adam. Ca şi număr de locuri, maşina va fi disponibilă în varianta cu 5 locuri. În ciuda faptului că este o maşină extrem de bună şi de fiabilă, aceasta nu va avea o viaţă deloc uşoară. În sensul că va avea de înfruntat o concurenţă acerbă din partea marilor rivali, precum: Volkswagen, Kia, Citroen, Renault, Toyota sau Peugeuot.

Trebuie să precizăm faptul că există şi varianta produsă pentru Marea Britanie. Această variantă va purta numele de Vauxhall Viva şi va fi produsă în mare parte în Coreea de Sud, desigur având volanul pe partea dreaptă, aşa cum ne-am obişnuit cu toate modele Vauxhall.


La ce este bună o astfel de maşină

O astfel de maşină este perfectă pentru oraşele noastre extrem de aglomerate. De asemenea, această maşină este perfectă pentru majoritatea persoanelor de sex feminin, deoarece este micuţa şi foarte uşor de manevrat. Consumul redus de carburant reprezintă un alt factor de care trebuie să ţinem cont la o astfel de maşină.

Până când va apărea pe piaţă şi implicit şi în ţara noastră, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de celelalte modele de Opel. Aici ne referim desigur la Opel Agila, Opel Corsa, sau Opel Adam. Toate aceste maşini sunt absolut incredibile şi se comportă foarte bine atât în mediul urban cât şi în cel extraurban. Toate aceste lucruri sunt susţinute de către clienţii firmelor de închirieri auto. Cu siguranţă, Opel Karl va apărea destul de repede în dotarea firmelor de închirieri auto. Acest lucru se datorează faptului că aceste tipuri de maşini sunt din ce în ce mai cerute de către clienţi.


Articol scris de Marius Kiss.

abonare newsletter