Actualitate

Ciurchea (CNAS): Cardul de sănătate, obligatoriu numai după o perioadă de probe, probabil trei luni

Cardul naţional de sănătate va fi obligatoriu, în 2015, numai după o perioadă de probă care ar putea dura trei luni, în care sistemul actual va funcţiona simultam cu cel nou, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

"Estimăm ca distribuirea cardului naţional de sănătate să se încheie în noiembrie. După distribuirea cardului naţional, va urma o perioadă în care vor rula în paralel cele două sisteme, pentru ca atât asiguraţii, cât şi furnizorii de servicii medicale să se acomodeze cu această soluţie informatică şi pentru a depista şi a remedia eventualele probleme depistate în funcţionarea acestei soluţii informatice. Această perioadă de probă am estimat-o la trei luni, poate fi mai mare sau mai mică. Vom vedea", a spus preşedintele CNAS, relatează Mediafax.

Astfel, utilizarea cardului de sănătate ar putea deveni obligatorie în jurul datei de 1 martie 2015, potrivit lui Ciurchea.


"Sigur, putem face estimări legate de utilizarea obligatorie a cardului. Probabil, de la 1 martie. Dar, până atunci, orice posesor de card poate cere medicului de familie iniţierea cardului", a mai spus preşedintele CNAS.

abonare newsletter