Actualitate

Șoferii clujeni, obișnuiți să încalce viteza legală

Peste 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 20.000 de lei, au fost nevoiţi să aplice poliţiştii rutieri, în urma unei acţiuni desfăşurate pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au acţionat zilele acestea atât în zona centrală a municipiului, cât şi în celelalte cartiere clujene, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere unde au aplicat peste 140 de sancţiuni contravenţionale,  în valoare de peste 20.000 de lei.

Cele mai multe abateri au fost constatate la regimul vitezei, în acest sens fiind aplicate 36 de sancţiuni. Următoarea abatere, pentru care s-au aplicat nu mai puţin de 27 de sancţiuni contravenţionale, se referă la neportul centurii de siguranţă. Pentru neregulile constatate, au fost reţinute 12 permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare.


De asemenea, în cadrul acţiunii poliţiştii au depistat şi un conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot în cadrul acestei acțiuni polițiștii clujeni au depistat şi un conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentraţie de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.


Poliţiştii continuă să fie prezenţi pe drumurile publice pentru a-i determina pe toţi participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil.

abonare newsletter