Actualitate

Material lemnos confiscat de polițiștii clujeni

Peste 15 m.c. de material lemnos, de circa 4.000 de lei, au fost confiscaţi de poliţişti în urma unei acţiuni pentru combaterea delictelor silvice.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au acţionat pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, precum şi a transporturilor ilicite de material lemnos.

În acest context, pe raza comunei Poieni, a fost depistată o autoutilitară, cu care se transportau peste 5 metri cubi de material lemnos, de esenţă fag, fără aviz de însoţire a mărfii.


Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă de 2.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Materialul lemnos a fost confiscat şi predat ocolului silvic competent.

În urma investigaţiilor efectuate pe raza comunei Sacuieu au fost depistaţi circa 12 metri cubi de material lemnos, abandonaţi în zona denumită popular „Zarna-Rachitis”. Cu privirea la cantitatea lemn descoperită se fac cercetări pentru a se stabili condiţiile în care a fost tăiată.


Poliţiştii clujeni continuă activităţile de verificare, acţionând ferm pentru combaterea faptelor ilicite care aduc atingere fondului forestier.

Ultimele Stiri
abonare newsletter