Actualitate

UPDATE: Adriean Videanu, Dorin şi Alin Cocoş, Alina Bica şi fostul ei consilier Florentin Mihăilescu au fost arestaţi

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca Adriean Videanu, Dorin şi Alin Cocoş, Alina Bica şi fostul ei consilier Florentin Mihăilescu să fie arestaţi. Decizia a fost luată în dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP al Alinei Bica şi nu este definitivă, putând fi contestată, anunţă Mediafax.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a ajuns în arestul Poliției Capitalei sâmbătă dimineață în jurul orei 10.15, unde va rămâne în următoarele 30 de zile. Astfel, toți inculpații din acest dosar se află în arest.

Adriean Videanu, Dorin şi Alin Cocoş, Alina Bica şi fostul ei consilier Florentin Mihăilescu au fost arestaţi, sâmbătă, prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Decizia a fost luată în dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP al Alinei Bica şi nu este definitivă, putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

Alin Cocoş a fost adus sâmbătă dimineață în arestul Poliției Capitalei. Fiul omului de afaceri a fost arestat preventiv în dosarul fostei șefe DIICOT Alina Bica. În arest va ajunge şi fostul ministru al Economiei Adriean Videanu. El a fost săltat de poliţie de acasă, pentru că nu s-a predat.

Şi fiul omului de afaceri Dorin Cocoș, Alin, a ajuns în arest preventiv. După gratii va sta în următoarele 30 de zile și fostul consilier al Alinei Bica. Asta după ce magistraţii Curţii supreme au decis arestarea lor, dar şi a Alinei Bica şi a omului de afaceri Dorin Cocoş, arestaţi deja preventiv în alte dosare.

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu într-un dosar disjuns din cel al fostei şefe DIICOT, Alina Bica. Aceasta ar fi ridicat în mod abuziv sechestrul pus asupra unui număr de 80 de acţiuni ale lui Videanu. Acum, Videanu a mai primit o lovitură. Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a infirmat ordonanţa fostului şef al DIICOT Alina Bica prin care respectivul sechestru a fost ridicat ilegal, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Fiul lui Dorin Cocoş, Alin, este acuzat de dare de mită şi trafic de influenţă. Alin Cocoş ar fi dat o sumă importantă de bani unui proprietar care urma să beneficieze de drepturi litigioase. În acest nou caz, procurorii au cerut arestarea lui Dorin Cocoş şi a Alinei Bica. Potrivit anchetatorilor, Dorin Cocoş ar fi promis, pretins si primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, 16 milioane euro pentru a face trafic de influenţă pe lângă doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Alina Bica şi Sergiu Diacomatu. Totul pentru rezolvarea a două dosare de despăgubire. În schimbul soluţionării favorabile a unuia dintre dosare, Dorin Cocoş i-ar fi dat Alinei Bica un teren în Snagov.

La rândul său, fosta şefă DIICOT e acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului. Potrivit unor surse, Alina Bica ar fi fost turnată la DNA de către omul de afaceri Ovidiu Tender. Acesta i-ar fi dat drept mită fostei şefe DIICOT acţiuni la o societate comercială chiar prin intermediul soţului ei. De altfel, în noul dosar se menţionează despre o implicare pe care Alina Bica ar fi avut-o în dosarul lui Tender pentru a tergiversa cauza până la prescriere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter