Actualitate

Reţea de traficanți de persoane care acţiona în Cluj, destructurată de DIICOT

O retea de trafic de persoane si exploatare a cersetoriei a fost destructurata de procurorii DIICOT, in urma unor perchezitii derulate in cursul zilei de joi, 26 februarie, în judeţele Cluj și Suceava.

Este vorba despre membrii unei reţele, tată şi fiu, care, prin utilizarea forţei şi a torturii, obligau victimele să cerşească pentru ca apoi banii să ajungă la ei. În cauză au fost efectuate două percheziţii domiciliare pe raza judeţului Cluj, la Gherla, şi la Câmpulung Moldovenesc, în Suceava, fiind puse în executare un număr de şase mandate de aducere la DIICOT, relatează informatiata.ro.

Astfel, procurorii au dispus continuarea urmăririi penale faţă de suspecţii LAZĂR GHEORGHE, în vârstă de 76 ani, LAZĂR PARDALIAN, în vârstă de 20 ani, LAZĂR TUDOR, în vârstă de 42 ani, MOTAN LIVICA, în vârstă de 37 ani, LAZĂR GHEORGHE zis NOROCEL, în vârstă de 31 ani, şi LAZĂR FLOREA, în vârstă de 22 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, vătămare corporală, tentativă de omor calificat, lovire sau alte violenţe şi exploatarea cerşetoriei.


Conform DIICOT, în perioada 2013-2015, suspecţii au racolat un număr de 7 victime, dintre care 3 erau minore, victimele provenind din familii dezorganizate, cu o situaţie materială deosebit de precară, pe care le-au exploatat prin obligare la practicarea cerşetoriei în folosul lor.

Victimele erau obligate să cerşească în diferite localităţi din ţară, atât în oraşe cât şi în comune, în care se organizau piețe și târguri, atât pe raza judeţului Suceava, cât şi în judeţele Cluj, Neamţ, Botoşani, Arad, Bihor, Iaşi, sumele câştigate fiind însuşite în totalitate de către traficanţi.


Minorii erau amenințați cu bătaia și cu moartea, fiind torturați și înfometați.

De asemenea, din probatoriul administrat în cauza până la această dată, a rezultat că suspectul LAZĂR GHEORGHE , în perioada cuprinsă între toamna anului 2011si începutul lunii septembrie 2013, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, a supus-o unui regim de înfometare şi de însetare pe victima P. N. , adoptând un comportament violent faţă de aceasta , prin exercitarea de violenţe de mare intensitate. Victima era legată de mâini şi de picioare şi apoi lovită cu pumnii, picioarele şi cu diferite obiecte contondente, după ce mai întâi i se punea un căluş în gură, pentru că vecinii să nu îi audă ţipetele.

Ultimele Stiri
abonare newsletter