Actualitate

Senatorul Cordoş şi fiica acestuia au părăsit, joi noaptea, sediul DNA Cluj, după mai multe ore de audieri. Avocat: Sunt acuzaţii de corupţie - VIDEO

Senatorul Alexandru Cordoş, soţia acestuia, Mihaiela Cordoş, şi fiica lor Andreea au fost puşi sub urmărire penală de procurorii DNA, Mihaiela Cordoş fiind acuzată că a luat mită pentru a obţine locuri de muncă mai multor persoane, cu ajutorul soţului şi fiicei. Senatorul Alexandru Cordoş şi fiica sa au părăsit sediul DNA Cluj, joi noaptea, în jurul orei 23.00, după mai multe ore de audieri.

Senatorul PSD Alexandru Cordoş şi fiica acestuia au părăsit, joi seară, sediul DNA Cluj, unde au fost audiaţi mai multe ore, în dosarul în care soţia parlamentarului şi cei doi sunt urmăriţi penal pentru trafic de influenţă în formă continuată, respectiv complicitate la trafic de influenţă.

Fiica senatorului, Andreea Cordoş, nu a făcut declaraţii la ieşirea din sediul DNA Cluj, în timp ce parlamentarul a plecat pe o ieşire laterală.


La ora transmiterii acestei ştiri, soţia parlamentarului, Mihaiela Cordoş, se află încă la DNA, unde a fost adusă în cursul după-amiezii, în urma percheziţiilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Cluj.


“În această seară s-au derulat activităţi de urmărire penală în dosarul în care e cercetat senatorul Alexandru Cordoş, soţia dânsului, precum şi fiica acestora. Sunt acuzaţii care vizează infracţiuni de corupţie. Avocatul are obligaţia să păstreze confidenţialitatea acestora. Parchetul probabil că va detalia prin comunicatul pe care îl va face. Noi am studiat dosarul în această după amiază în prezenţa apărătorilor, alături de domnul senator, şi de trei avocaţi în cauză. Urmează acum domnul procuror să decidă asupra eventualelor măsuri. Fiica dânşilor a plecat, nu este o problemă, domnul senator nu se pune problema unei eventuale măsuri, urmează să se pronunţe asupra unei eventuale măsuri în ceea ce o priveşte pe Mihaiela Cordoş. Ne aflăm în prezenţa unei anchete penale efectuată de DNA, ceea ce pot să vă spun este că există o cauză pe numele domnului senator”, a precizat Tiberiu Ban, avocatul lui Alexandru Cordoş.


Mihaiela Cordoş, referent la Spitalului Clinic Judeţean Cluj, este urmărită penal pentru trafic de influenţă, în formă continuată (26 acte materiale), în timp ce soţul şi fiica sa sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, în intervalul noiembrie 2014 - prezent, Mihaiela Cordoş a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 şi 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său o aveau asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi a altor instituţii publice, să obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.


În perioada ianuarie - aprilie 2015, Mihaiela Cordoş a fost sprijinită şi de fiica sa, Cordoş Andreea Alexandra, care cunoştea faptul că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-şi trafica influenţa pe lângă diferite persoane din instituţiile mai sus amintite, mai spun procurorii.

Concret, la data de 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, Andreea Cordoş s-a deplasat la locul de muncă al unei persoane şi i-a remis acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj.


În alte două rânduri, aceasta a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa îi primise pentru a-şi trafica influenţa pe lângă membrii comisiilor de examinare din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj.

Anterior, senatorul Cordoş declarase că are încredere că aceste acuzaţii nu sunt adevărate, că are încredere în soţia sa şi în familia sa.

"Faptul că lucrează la Resurse Umane, sigur că este obligată să vorbească cu multă lume, dar eu cred că aceste lucruri justiţia le va dovedi că nu sunt adevărate. În ceea ce mă priveşte, nu am nicio legătură cu aceste lucruri, este expunerea omului politic întotdeauna în această situaţie", spunea Cordoş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter