Actualitate

UPDATE: Soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş, ARESTATĂ pentru corupţie, 30 de zile. DNA: Senatorul și-a trimis fiica să ascundă o geantă cu acte

Soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş, Mihaiela Cordoş, referent la Spitalul Judeţean Cluj, a fost arestată pentru 30 de zile după ce a fost reținută de procurorii DNA, sub acuzația de trafic de influenţă în formă continuată.

Soţii Mihaiela şi Alexandru Cordoş Soţii Mihaiela şi Alexandru Cordoş

Senatorul Alexandru Cordoş şi-a trimis fiica, după ce aflat de percheziţiile de la Spitalul Judeţean Cluj, să ascundă la o prietenă o geantă cu acte, recuperată ulterior de procurori, care susţin în referatul de propunere a arestării soţiei parlamentarului că se încearcă împiedicarea anchetei penale.

Vineri, soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş, Mihaiela Cordoş, referent la Spitalul Judeţean Cluj, a fost arestată pentru 30 de zile de către procurorii DNA, fiind acuzată de trafic de influenţă în formă continuată.


Procurorii anticuropţie susţin, în referatul cu propunerea de arestare preventivă a Mihaielei Cordoş, că există suspiciunea potrivit căreia se încearcă împiedicarea desfăşurării normale a anchetei penale, prin ascunderea unor mijloace de probe incriminatoare.

"După ce organele de urmărire penală s-au deplasat la biroul inculpatei Mihaiela Cordoş, iar membrii familiei au aflat de acţiunea organelor de urmărire penală, în vederea ascunderii unor mijloace de probă, de îndată, la solicitarea lui Alexandru Cordoş, Andreea Alexandra Cordoş s-a deplasat în comuna Floreşti, la locuinţa unei prietene, unde a dus, spre a fi ascunsă, o geantă cu mai multe bunuri. Există suspiciunea reală că în geanta respectivă sunt înscrisuri sau bunuri care au legătură cu activitatea infracţională reţinută în sarcina inculpatei Mihaiela Cordoş. Având în vedere cele expuse, există o suspiciune reală că se încearcă împiedicarea desfăşurării normale a anchetei penale, prin ascunderea unor mijloace de probe incriminatoare pentru inculpată”, se arată în referat.


Procurorii, care au recuperat geanta, susţin că după desigilarea acesteia au fost identificate, printre altele, documente referitoare la împrumuturile contractate de Mihaiela Cordoş pe numele mai multor persoane, "aspecte care se coroborează cu o serie de convorbiri telefonice redate în procesele-verbale de certificare”.

"În mod evident, s-a dorit ascunderea acestor documente, deoarece există suspiciunea reală că o parte din valoarea creditelor a fost achitată cu sume provenind din activitatea infracţională desfăşurată de inculpată. De asemenea, au fost identificate înscrisuri referitoare la o parte din cumpărătorii de influenţă menţionaţi”, arată procurorii anticorupţie.


MIHAIELA CORDOȘ, REȚINUTĂ JOI SEARA DUPĂ MAI MULTE ORE DE AUDIERI

Surse judiciare au declarat vineri, 24 aprilie 2015, că Mihaiela Cordoş a fost reţinută joi seară şi va fi dusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie întrucât în aceeaşi cauză este urmărit penal şi soţul acesteia, Alexandru Cordoş, care are calitatea de senator.


Senatorul Alexandru Cordoş, soţia acestuia, Mihaiela Cordoş, şi fiica lor Andreea au fost puşi sub urmărire penală de procurorii DNA pentru fapte de corupţie.

Mihaiela Cordoş, referent la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, este urmărită penal pentru trafic de influenţă, în formă continuată (26 acte materiale), în timp ce soţul şi fiica sa sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată.


Potrivit unui comunicat al DNA, începând cu noiembrie 2014, Mihaiela Cordoş a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1.000 şi 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său o aveau asupra persoanelor cu funcţii de conducere din Spitalul Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi alte instituţii publice să obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.

În perioada ianuarie - aprilie 2015, Mihaiela Cordoş a fost sprijinită şi de fiica sa, Andreea Alexandra Cordoş, care ştia că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-şi trafica influenţa pe lângă diferite persoane din instituţiile amintite, mai arătau procurorii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter