Actualitate

Vestul linistit în Piața Unirii și Vestul sălbatic în autobuze

Festivalul Internațional de Film Transilvania 2015 a derulat în Piața Unirii Open Air, vineri, 5 iunie, filmul „Vestul liniștit”, care dezvăluie călătoria unui tânăr în căutarea iubirii. După terminarea filmului, așteptarea îndelungată a autobuzelor de către oameni a creat un haos în stații și în mijloacele de transport.

„Vestul liniștit”, câștigătorul Marelui premiu al juriului - Sundance 2015, aflat sub regia lui John Maclean, îl aduce în prim plan pe Jay Cavendish, un tânăr de 16 ani, care călătorește de-a lungul Frontierei Americane în căutarea sufletului pereche. Acesta este însoțit de un călător misterios pe nume Silas, care acceptă să îl protejeze în schimbul unei răsplate. Călătoria lui Jay îl face pe acesta să înțeleagă că Vestul nu are milă, cu atât mai puțin de cei inocenți.

„A fost un film interesant! Sunt adeptul acțiunii, iar împușcăturile și felul în care Vestul îl aduceau la viață pe tânăr, mi-a plăcut. Mai vezi și în ziua de azi câte unul care pleacă în lume cu speranța că își va găsi jumătatea”, a declarat un spectator.


Deși Vestul din Piața Unirii a fost liniștit, Vestul sălbatic și-a făcut simțită prezența în stațiile de autobuz, dar mai ales în mijloacele de transport.

După terminarea filmului din Piața Unirii, toate stațiile au fost aglomerate de oamenii care așteptau să meargă spre casă. Întârzierea autobuzelor și-a spus cuvântul, iar reacțiile nu au întârziat să apară, mai ales că unii nu încăpeau în autobuze, după ce au așteptat zeci de minute.


„Dacă tot este TIFF, mă întreb de ce Primăria nu pune la dispoziție autobuze din 15 în 15 minute, și nu din jumătate în jumătate de oră? Astfel s-ar evita aglomerația aceasta. Am să mă gândesc mai bine dacă merită să stau o oră la film și o oră în stație”, a declarat o persoană contrariată.

Festivalul Internațional de Film Transilvania se apropie de sfârșit. Duminică, 7 iunie, va fi ultima seară de TIFF la Cluj, iar decernarea premiilor va avea loc sâmbătă, la Teatrul Național, începând de la ora 20:30.


Articol scris de Iulia Popescu, studentă la Departamentul de Jurnalism, FSPAC-UBB, anul I

Ultimele Stiri
abonare newsletter