Actualitate

FOTO-VIDEO Un balcon de pe Memorandumului a căzut. Proprietarul s-ar putea alege cu dosar penal

Joi dimineața, balconul unei clădiri de pe strada Memorandumului s-a prăbușit pur și simplu. În tot acest timp, programul Primăriei Cluj-Napoca de reparare a clădirilor vechi bate pasul pe loc.

UPDATE ORA 12.00

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au declarat că se va face o expertiză pentru a stabili care sunt cauzele producerii incidentului. “În jurul orei 10.30, la dispeceratul Poliției Locale a fost primită o sesizare cu privire la prăbușirea unui balcon pe strada Memorandumului nr. 2. O echipă de la Primărie și ISU Cluj s-a deplasat la fața locului. Au fost luate primele măsuri, respectiv a fost împrejmuit perimetrul ca să nu fie niciun fel de pericol pentru cetățeni. Urmează să fie realizată o expertiză pentru a stabili cauzele exacte”, au declarat reprezentanții Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei. Aceștia au adăugat că dacă se va dovedi că proprietarul clădirii este vinovat, acesta s-ar putea alege cu dosar penal.

----------------------------------


Pe strada Memorandumului nr.2, într-o curte interioară, balconul unui imobil a căzut. Curtea este plină cu moloz, iar zona a fost securizată de către echipele de intervenție.

Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj a declarat că nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident. La fața locului se află pompierii și angajați ai Primăriei.


Potrivit reprezentanților ISU Cluj, balconul pur și simplu s-a prăbușit.

Acesta nu este primul incident de acest fel care se întâmplă pe strada Memorandumului. Anul trecut, o bucată de tencuială a căzut pe o gheretă, pe trotuar. Nici atunci, din fericire, nimeni nu a fost rănit.


Primăria Cluj-Napoca ar trebui să deruleze programul Marea Refațadizare, anunțat de către primarul Emil Boc încă de anul trecut, program prin care clădirile vechi din centru trebuie reparate pentru a se evita evenimente precum cel de astăzi. Până acum, extrem de puține clădire au fost reabilitate.

În total, aproximativ 1.000 de imobile sunt incluse în programul Marea Refațadizare.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter