Actualitate

Bărbați reținuți pentru 24 de ore, după ce au instalat dispozitive pe bancomate: 7 ATM-uri afectate

Polițiștii i-au prins pe doi bărbați care au comis mai multe furturi prin retrageri frauduloase din bancomate în mai multe județe din țară. La Cluj-Napoca, au încercat să fure bani din 7 bancomate.

Un bărbat de 26 de ani din Caraș Severin a fost arestat preventiv în cursul săptămânii trecute, după ce a fost identificat și reținut de către polițiștii clujeni pentru tentative de furt din bancomate. În continuarea cercetărilor, a fost identificată o altă persoană cu care a acționat bărbatul reținut.

Astfel, oamenii legii au reușit identificarea unui alt bărbat de 30 de ani din Caraș Severin, care a participat la infracțiunile de furt consumate sau rămase în fază de tentativă, comise de către bărbatul reținut pentru 24 de ore și arestat săptămâna trecută.


Ieri, 22 octombrie, cel de-al doilea bărbat a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

„În fapt, la data de 24 septembrie, cei doi ar fi încercat sustragerea unor sume de bani din 7 bancomate, prin aplicarea unor dispozitive confecționate artizanal în interiorul fantei de eliberare a banilor. Astfel, la efectuarea tranzacției, bancnotele eliberate ar fi rămas blocate în interior, ATM-ul fiind scos din uz. De asemenea, în urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză ar fi fost implicați în peste 50 de fapte de retrageri frauduloase de numerar din ATM-uri de pe raza județelor Alba, Sibiu, Hunedoara, Timiș, Arad și Bihor”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.


Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

abonare newsletter