Actualitate

O mână de copii de la țară iau premii după premii la Olimpiada mică de Geografie

O mână de copii de la țară, din comuna Călățele, împreună cu profesoara lor, s-au decis să rupă stereotipurile, s-au pus cu burta pe carte și an de an iau o mulțime de premii la Olimpiada de Geografie „Terra”, atât la etapa județeană, cât și la cea națională.

În urmă cu un an de zile, o echipă de elevi care învață la Școala Gimnazială din micul sat Călățele, județul Cluj, au surprins întreaga țară cu performanțele lor de top la Olimpiada mică de Geografie „Terra”.

Au impresionat o țară întreagă

Acești copii au concurat cu olimpici din întreaga țară, de la școli de prestigiu și au reușit să ia premii, dând dovadă de ambiție și hărnicie, cu toate că ei provin dintr-un sat modest de lângă Huedin.


Desigur, probabil nu ar fi reușit fără ajutorul și îndrumarea profesoarei Marinela Cord, despre care, cei care o cunosc, spun că este un profesor de nota zece. Dascălul are o vechime de 22 de ani la catedră.

Elevii de la școala din Călățele au reușit performanța și au luat mai toate premiile posibile la Olimpiada De Geografie "Terra" destinată claselor V-VII. Într-un singur an, 7 copii pregătiți de profesoara Marilena Cord au obținut 9 premii la Olimpiada de Geografie: locurile 1 și 2 la olimpiada națională, locurile 1 și 2 plus 5 mențiuni la olimpiada județeană. Este vorba de elevii Andreea Giurgiu, Maria Cioban, Rebeca Tripon, toți în clasa a V-a, Ionuț Purcel (clasa a VI-a) și Maria Dobra (clasa a VII-a).


Istoria se repetă

Nici anul acesta elevii, în frunte cu profesoara lor nu s-au lăsat mai prejos, ba chiar au reușit să aducă mai multe premii decât anul trecut. Premiul I, III și 2 mențiuni la nivel național au fost adjudecate elevilor: Șandor Daniel, Tripon Andra, Simula Robert și Purcel Ionuț.

La etapa județeană, anul acesta s-au calificat nu mai puțin de 11 elevi ai școlii din satul Călățele, copiii reușind să domine podiumul fără drept de apel! Au luat premiile I, III și 4 mențiuni elevii: Simula Robert, Șandor Daniel, Tripon Andra, Giurgiu Andreea, Purcel Ionuț și Nicola Ioana.


„S-a repetat istoria de anul trecut, iar pentru mine este o mare bucurie. Pentru noi începutul este etapa locală, care are loc la sfârșitul lunii ianuarie. În cadrul acestei etape, având experiența de anul trecut, au dorit să se înscrie mulți copii. În mediul rural, 19-20 de elevi înscriși la un concurs, înseamnă mult. Ne-am calificat la județ 11 la mica olimpiadă de geografie și 2 la olimpiada mare, care deja e pentru clasele VIII-XII. Eu mă așteptam la rezultate bune. S-a repetat performanța. În total sunt 10 premii. Munca este una susținută, sunt ore de pregătire, fișe de lucru, dăruirea copiilor, implicarea părinților. Nu a fost ușor, dar cea mai mare bucurie pentru mine ca dascăl este faptul că ei vor să participe și le place”, a spus Marilena Cord, profesoara de geografie.

La etapa naţională de geografie au mai participat şi elevi de la liceele Nicolae Bălcescu, Emil Racoviţă, Gheorghe Şincai sau Avram Iancu.


„ A fost o onoare pentru noi fiindcă am participat alături de școlile din Cluj, unde sunt profesori de geografie foarte buni. În județul Cluj la nivel național sunt reprezentanți la nivelul fiecărei clase. Asta este bucuria noastră, că am avut șansa să fim alături de ei”, a mărturisit dascălul.

Este o performanță cu atât mai mult cu cât acești copii vin din mediul rural și au avut ca adversari cele mai bune școli din Cluj și din țară. Din 15 elevi care au reprezentat județul la nivel național, 4 au fost de la Școala Gimnazială din Călățele.


„Terra” este un concurs național de geografie pentru clasele V-VII.

 

Etichete: calatele
Ultimele Stiri
abonare newsletter