Actualitate

10 medici militari și 10 subofițeri sanitari din Cluj, detașați la Spitalul Suceava

10 medici militari și 10 ofițeri sanitari din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca au plecat spre municipiul Suceava pentru o perioada de 2 săptămâni.

Facebook/ Ministerul Apărării Naționale Facebook/ Ministerul Apărării Naționale

Noua conducere militară a Spitalului de Urgență din Suceava a făcut o primă evaluare a situaţiei și a analizat și resursa umană, necesarul de materiale, precum şi schimbarea şi îmbunătăţirea circuitului epidemiologic pentru reducerea riscului de contaminare. Prima decizie, după dezinfecția spațiilor din jurul spitalului: 10 medici militari și 10 ofițeri sanitari din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca au plecat spre municipiul Suceava pentru o perioada de 2 săptămâni.

„Sâmbătă, 4 aprilie, 10 medici militari, de diferite specialităţi (anestezie, boli infecţioase, pneumologie, medicină internă, cardiologie, radiologie, chirurgie generală, ortopedie traumatologică, gastroenterologie şi medicină de urgenţă), precum şi 10 subofiţeri sanitari din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca au plecat spre municipiul Suceava pentru o perioada de 2 săptămâni, aceştia urmând să asigure continuitatea în unitatea medicală suceveană”, informează MApN.


După această perioadă, personalul medical va fi înlocuit cu o altă echipă din cadrul aceleiași unități medicale clujene. Echipa medicală trimisă în sprijin va participa la asigurarea continuității asistenței medicale pentru pacienții internați covid pozitiv, deoarece medicii din spitalul sucevean sunt în mare parte contaminați. Cazarea şi hrana personalului detașat la Suceava vor fi asigurate gratuit prin grija autorităţilor locale, mai notează MApN.

Potrivit comunicatului, în aceste zile se încearcă reoperaţionalizarea din punct de vedere medical a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava pentru toate tipurile de urgențe medicale și chirurgicale, indiferent dacă apar la pacienții neinfectați sau cei infectați cu noul coronavirus.


De asemenea, au fost luate toate măsurile pentru asigurarea materialelor sanitare şi a medicamentelor necesare pentru o funcţionare la parametri optimi a facilităţii medicale din municipiul Suceava.

Suceava a devenit cel mai mare focar de infecție cu coronavirus din România, după ce îmbolnăvirile au izbucnit chiar în spitalul de urgență din municipiul reședință. În momentul de față nu mai puțin de 318 cadre medicale din Spitalul Suceava sunt infectate cu coronavirus, în timp ce la nivelul județului au fost depistate până vineri 866 de cazuri și au fost înregistrate 41 de decese.


Citește și: Înainte de a fi „bombă cu COVID-19”, Spitalul Suceava era „pomul lăudat” al PNL!

Ultimele Stiri
abonare newsletter