Actualitate

O fabrică de lângă Cluj va produce 150.000 de măști zilnic. Purtarea lor devine obligatorie după 15 mai

Producţia de măşti FFP2 la compania Techtex va ajunge la o capacitate de 150.000 de bucăţi pe zi, până pe 15 mai.

O fabrică de lângă Cluj va produce 150.000 de măști zilnic. Purtarea acesteia devine obligatorie după 15 mai O fabrică de lângă Cluj va produce 150.000 de măști zilnic. Purtarea acesteia devine obligatorie după 15 mai

„Am pus în funcţiune prima noastră linie tehnologică automatizată de producţie a măştilor FFP2. În câteva zile vom primi a doua linie pentru producţia acestui tip de echipament cu grad înalt de protecţie, astfel că, până la data de 15 mai 2020, vom ajunge la o capacitate de 150.000 de măşti FFP2 pe zi. Acestea vor fi distribuite către spitalele aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, dar şi către industria românească, existând solicitări de la mai multe companii care vor să reia activitatea de producţie, cu respectarea regulamentelor impuse de criza sanitară”, a declarat luni directorul Mihai Filip.

Măștile produse în Maramureș, avizate de Ministerul Sănătății

Potrivit reprezentanţilor companiei, toate echipamentele de protecţie sunt înregistrate şi avizate de Ministerul Sănătăţii.


„Măştile chirurgicale produse asigură o eficienţă de filtrare bacteriană de 98%. Acestea sunt avizate de Ministerul Sănătăţii, prin Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, dar şi de Ministerul Apărării Naţionale. Şi echipamentele de protecţie realizate din material impermeabil, respectiv combinezonul, halatul, capelina, protecţia pentru încălţăminte (botoşii), toate de unică folosinţă, au fost trimise spre testare şi autorizare către Ministerul Apărării Naţionale, prin Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare. În urma procedurilor şi în baza analizelor efectuate, s-a stabilit că produsele noastre sunt realizate conform standardelor şi specificaţiilor aplicabile, cu respectarea regulamentelor europene”, a declarat preşedintele firmei Taparo, parte a companiei, Ioan Filip.

Primele măști produse în România, distribuite spitalelor în aprilie

Măştile chirurgicale produse în luna aprilie au fost distribuite în special către spitale, foarte multe comenzi fiind făcute prin intermediul asociaţiilor şi fundaţiilor umanitare.


Conform aceleiaşi surse, se livrează continuu către spitale din judeţele Maramureş, Bihor, Mureş, Sălaj, Cluj, Alba, Botoşani, Suceava, Caraş-Severin, Dolj, Ialomiţa, Teleorman, Prahova, Constanţa şi din Bucureşti. De asemenea, se distribuie echipamente de protecţie către Jandarmerie, Poliţie, Armată, TAROM, ROMATSA, CNAIR, primării, agenţii judeţene de şomaj.

Administraţia companiei a mai menţionat că în fiecare zi sunt realizate circa 30.000 de halate, 10.000 de combinezoane, câte 10.000 de capeline şi botoşi, dar şi 2.000 de lenjerii de pat. Aceste echipamente de protecţie sunt distribuite primordial către spitalele din mai multe zone ale ţării.


Purtarea măștii devine obligatorie după 15 mai

După data de 15 mai, o parte dintre restricții se vor ridica, oamenii vor avea mai multe libertăți, însă vor trebui să țină cont de anumite aspecte pentru a preveni infectarea cu coronavirus. Masca va trebui purtată obligatoriu în spațiile publice.

„Se redeschid muzeele, dar toate în condiții speciale de distanțare, de igienă, cu toții, repet, vom purta mască de protecție când suntem în spații publice deschise și când ne deplasăm cu mijlocul de transport în comun”, a declarat astăzi președintelel Klaus Iohannis.


CITEȘTE ȘI

România intră în STARE DE ALERTĂ. Se redeschid cabinetele stomatologice și frizeriile. Cum vom circula din 15 mai?

 


Cât vor costa măştile de protecţie produse în România?

 

abonare newsletter