Actualitate

Rețetă de gogoși. Mod de preparare ușor și rapid

Rețetă de gogoși ușor de făcut de către orice gospodină. Modul de preparare al gogoșilor este unul ușor, iar desertul copilăriei poate fi gata în câteva minute.

Rețetă de gogoși. Mod de preparare ușor și rapid Rețetă de gogoși. Mod de preparare ușor și rapid

Gogoșile sunt preferatele copiilor, iar preparea lor este ușoară și rapidă. Gogoșile nu sunt chiar ușor de făcut și necesită multă răbdare încă de la început.

Rețetă gogoși – Ingrediente

- 500 ml lapte gras sau iaurt
- 100 g zahar
 - 2 ouă mari sau 3 mici
 - 1-2 linguri unt moale
  - 1 kg faina
  - 1 praf de sare
  - coaja de la o lamaie, vanilie sau alte arome, dupa gust
 -1 cubuleț drojdie proaspătă (sau 1 pliculeț uscata)
 - zahăr pudră pentru decor


Mod de prepare gogoși

Pentru început vom bate ouale cu un praf de sare și le vom lăsa deoparte 15-20 de minute până când culoarea lor ajunge să fie intensă. Ulterior vom adăuga zahăr și vom continua să batem până când se va dizolva complet.

După acest pas vom cerne făina și vom face o gaură în mijloc în care se toarnă ouăle, laptele și drojdia frecată cu puțin zahăr, dar și aromele.  După asta vom adăuga câte puțin unt și începem să frământăm.


Aluatul se frământă bine până când se desprinde de mână și dacă este nevoie putem să adăugăm făină pentru ca aluatul să iasă moale, precum la rețeta de cozonac. După ce am frământat vom lăsa aluatul să crească o oră, timp în care ar trebui să-și dubleze volumul.

După ce am lăsat aluatul la dospit vom întinde pe masă o foaie de 2 cm grosime, iar ulterior vom taia cu un pahar sau forme. E foarte important să ungem în prealabil masa sau panseta pe care lucrăm cu ulei.


Gogoșile se pot face sub orice formă dorim, dar în general este se fac rotunde.  După ce am ales forma și le-am creionat le punem în ulei încins, la foc potrivit, iar după ce le scoatem e bine să le punem pe un șervețel pentru ca uleiul să fie absorbit.

Ultimul pas este să punem zahăr pudră peste ele sau putem să le introducem diferite arome în interior cu o seringă specială. Gogoșile se pot servi atât calde, cât și reci.


Citește și:

Cartofi țărănești de post. Rețetă veche, tradițională din Ardeal

 


Gem de căpșune. Cea mai sănătoasă rețetă de dulceață

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter