Actualitate

August, luna inaugurărilor la Cluj-Napoca. Ce investiții vor fi finalizate în perioada următoare?

Mai multe lucrări vor fi finalizate și date în folosință în cursul lunii august, a anunțat primarul Emil Boc.

August - luna inaugurărilor la Cluj-Napoca. Ce investiții vor fi finalizate în perioada următoare?August - luna inaugurărilor la Cluj-Napoca. Ce investiții vor fi finalizate în perioada următoare? August - luna inaugurărilor la Cluj-Napoca. Ce investiții vor fi finalizate în perioada următoare?August - luna inaugurărilor la Cluj-Napoca. Ce investiții vor fi finalizate în perioada următoare?

 

 


Zeci de locuri de parcare, noi tramvaie, dar și un cimitir și sala de sport a unui liceu vor fi date în folosință în următoarea perioadă, la Cluj-Napoca. Vă prezentăm în continuare proiectele de investiții ce vor fi gata în luna august sau la începutul lunii viitoare.

 


Parkingurile Mogoșoaia și Primăverii 20

Primarul Emil Boc a anunțat, în cadrul ședinței Consiliului Local Cluj-Napoca de astăzi, că atât parkingul Mogoșoaia, cât și cel de pe strada Primăverii numărul 20 vor fi gata până la finalul lunii.

„Parkingul Primăverii este în faza în care recepția este gata, acum este în pregătirea întăbulării și vom avea o ședință a consiliului local după 15 august pentru a putea să-l predăm serviciului parcări, ca el să treacă mai departe, la distribuirea locurilor de parcare. Este o lucrare din banii clujenilor, cu care cred că ne putem mâdri. Parkingul Mogoșoaia are ca termen de finalizare data de 15 august, urmând să intre în faza de recepție și este posibil ca la sfârșitul lunii sau la început de septembrie să convocăm din nou ședință de consiliu local pentru a îl da în folosință. Acest parking aduce o premieră absolută, acea terasă verde despre care am mai vorbit și care sper să fie un model și pentru alte parkinguri. În această toamnă, aproape 1.000 de locuri de parcare vor fi gata”, a declarat Emil Boc.


Parkingul Mogoșoaia are regim de înălțime 2S+P, parțial 2S+P+E. Suprafața terenului este de 3.910 mp, iar suprafața construită este de 3.046 mp. Suprafața desfășurată totală ajunge la 9.854 mp. Valoarea investiției ajunge la 15,4 milioane de lei. Parcarea va avea 292 locuri de parcare, inclusiv locuri  pentru persoane cu dizabilități, 80 de locuri pentru biciclete, 23 locuri de parcare pentru motociclete și 9 locuri de parcare pentru mașini electrice. Totodată, au fost prevăzute 5 stații de încărcare (2 stații de încărcare rapidă, 3 stații cu încărcare lentă);

Pe acoperișul terasă au fost prevazute teren de baschet, loc de joacă dotat cu tobogane, leagăne pentru copii și un ansamblu de joacă.


Parkingul Primăverii 20 va oferi locuitorilor din zonă 378 de noi locuri de parcare, dintre care 16 pentru persoane cu dizabilităţi plus 4 locuri pentru motociclete/mopede şi 60 de locuri pentru biciclete. Valoarea totală a investiţiei este de 25,5 milioane lei fără TVA (5,5 milioane de euro). Potrivit municipalităţii, finanţarea investiţiei se face din bugetul local.

Cimitirul Moș Ion Roată

Tot la finalul lunii august/ începutul lunii septembrie va avea loc o ședință a consiliului local pentru aprobarea regulamentului de funcționare a cimitirului Moș Ion Roată, a cărui recepție a început astăzi.


„Astăzi a început recepția cimitirului Moș Ion Roată, s-a întrunit comisia de recepție care a plecat pe teren pentru a începe procedura. La fel, la final de august sau început de septembrie, vom avea hotărârea consiliului local pentru a putea aproba regulamentele de organizare, funcționare, prețurile de concesiune pentru acest nou cimitir”, a informat edilul.

Noul cimitir al Clujului, situat în Someșeni în zona Moș Ion Roată, se desfășoară pe o suprafață de 20,1 hectare. Acesta va cuprinde 5.553 morminte, 1.856 urne columbar, o capelă și spații verzi generoase. Pe o suprafață de peste 85.000 mp vor fi plantați 2.115 arbori, arbuști - 5.500 și gard viu - 200 ml.

Capela (cu demisol, parter și etaj) include sală principală de ceremonii, cameră rece, grupuri sanitare și oficii, 2 vestiare, 2 birouri, sală de mese cu oficiu și grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, au fost amenajate atât alei pietonale - pe o suprafața de peste 20.000 mp, cât și parcaje - peste 12.000 mp, cu 473 locuri de parcare pentru autoturisme și 13 pentru autocare/autobuze, respectiv zone semicarosabile (peste 21.000 mp).

Sala de sport a Colegiului Național Gheorghe Șincai

„Veste bună pentru elevii de la Șincai. Începerea școlii îi va găsi cu școala gata. Ultima situație de lucrări va fi trimisă până vineri, 7 august după care, din 14 august, comisia de recepție va intra în faza finală, iar apoi ala de sport își va găsi finalizarea”, a spus Boc.

Lucrările la sala de sport au vizat o reabilitare completă a construcției, inclusiv restaurarea elementelor arhitecturale cu valoare artistică.

„Din punct de vedere istoric această clădire face parte din ansamblul Colegiului Reformat care a fost format inițial din 3 corpuri de clădire distincte. Clădirea vechiului Colegiu Reformat de pe strada Kogălniceanu nr.14, edificiul sălii de sport și clădirea noului colegiu de pe strada Avram iancu nr.33 care astăzi este clădirea Colegiului Gheorghe Șincai, cele trei imobile fiind construite în mai multe faze de dezvoltare ale ansamblului, fiind una dintre cele mai importante instituții de învățământ din istoria orașului.

Valorea lucrărilor executate de Addconcept este de 2,9 milioane de lei.

Patru tramvaie, în teste

De asemenea, primarul a anunțat că patru tramvaie noi sunt în teste în municipiul Cluj-Napoca, afirmând că „se așteaptă ca în a doua jumătate a lunii august să le regăsim și în trafic, în oraș”.

Tramvaiele au fost achiziționate de Primăria Municipiului Cluj-Napoca printr-un proiect pe fonduri europene, urmând ca în cursul acestui an, alte 11 tramvaie Astra Arad să ajungă la Cluj. Prețul unui tramvai se ridică la circa 1,95 milioane de euro.

Tramvaiele vor fi livrate de Astra Arad, care a câștigat licitația lansată de Primărie. În total, vor fi achiziționate 24 de tramvaie. Valoarea totală a contractului se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro.

Podul Fabricii

Podul Fabricii a fost și el finalizat, iar comisia de recepție este în procedură de convocare. Suma totală a lucrărilor se ridică la 16.383.034, 94 lei cu TVA.

 

CITEȘTE ȘI

Boc: „Scenariul de bază, cât mai mulți elevi la școală”. Primarul va cere DEMISIA directorilor nepregătiți

 

abonare newsletter