Actualitate
Noi dezbateri pentru viitorul Clujului. Masterplanul Sopor și infrastructura educațională, în centrul atenției
Primăria Cluj-Napoca dă startul unei noi runde de dezbateri publice sub umbrela Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC).
Noi dezbateri pentru viitorul Clujului. PUZ-ul cartierului Sopor și infrastructura educațională, în centrul atenției
Prima dezbatere din această toamnă, organizată de CIIC, va avea loc joi, 15 octombrie 2020, începând cu ora 17.00, tema acesteia fiind „Masterplan Sopor – 250 ha. Cum va arăta noul cartier al Clujului?”.
Cu această ocazie, echipa de arhitecți care a câștigat concursul de soluții va prezenta modul în care a gândit dezvoltarea sustenabilă a viitorului cartier având la bază o strategie care să aibă în vedere densitatea construirii, mixajul funcțional, relaţia cu cadrul natural, accesibilitatea şi conectivitatea noilor zone.
Dezbatere privind infrastructura educațională
Cea de-a doua dezbatere publică va avea loc joi, 22 octombrie 2020, ora 17.00, tema acesteia fiind „Infrastructura educațională”. Această dezbatere face parte din serie de consultări publice pentru realizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2021-2030.
Reamintim faptul că primele dezbateri pe această temă au avut loc în luna iulie, temele dezbătute fiind „Regenerarea urbană” și „Clujul Verde”. Stategia Integrata de Dezvoltare Urbană 2021 -2030 este realizată de Primăria Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj și experții Băncii Mondiale.
Ambele dezbateri se vor desfășura online, pe platforma electronică Zoom. Seria de dezbateri publice online despre viitorul orașului va continua și pe parcursul lunii noiembrie. Dezbaterile vor fi transmise live pe paginile de Facebook Municipiul Cluj-Napoca și CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică.
Cum poți participa la dezbatere?
Pentru înscrierea la cuvânt, cei interesați trebuie să adreseze o solicitare în opțiunea „mesaj” a paginii CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică pentru a putea primi link-ul de conectare în ziua dezbaterii și detalii cu privire la intervenție. Durata maximă a unei intervenții va fi de 3 minute.
Aceste dezbateri sunt parte a proiectului „Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC”, finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).
Proiectul are două componente design-ul, dezvoltarea si implementarea unui sistem electronic de digitalizare și simplificare a serviciilor publice oferite cetățenilor Municipiului Cluj-Napoca prin implementarea funcționarului public electronic si virtual – ANTONIA și utilizarea Centrului de Inovare și Imaginație Civică în planificarea strategică a proceselor de inovare socială, pentru creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor oferite cetățenilor municipiului Cluj-Napoca.
CITEȘTE ȘI
Clujul își întoarce fața spre cartiere și zona metropolitană. Se conturează strategia de dezvoltare a orașului până în 2030