Actualitate
Masca devine OBLIGATORIE și în AER LIBER în trei localități din Cluj
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât instituirea obligativității purtării măștii în toate spațiile deschise, în mai multe localități.
Masca devine OBLIGATORIE și în AER LIBER în trei localități din Cluj
Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat că CJSU a introdus obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice, interioare și exterioare, de către toate presoanele cu vârsta de peste 5 ani, în localitățile din Cluj care au depășit rata de infectare cu coronavirus de 3 la mia de locuitori.
În prezent, trei unități administrativ teritoriale din județul Cluj se află în această situație, respectiv, Gherla – unde rata de infectare a ajuns la 4,24 la mie, comuna Sic – cu o incidență de 4.36 și localitatea Câțcău – care are cea mai mare rată a îmbolnăvirilor, respectiv 7,55. Măsura devine obligatorie de vineri, 16 octombrie.
„În aplicarea prevederilor art. 3, alin. 2 din Anexa nr. 2 la HG nr. 856/14 octombrie 2020, se instituie obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura în unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Cluj unde incidența acumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise”, se arată în hotărârea CJSU.
Masca, obligatorie în tot județul, în anumite spații comune
În afara celor trei localități enumerate anterior, purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate localitățile din județ care au rata de infectare mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitrori.
„În aplicarea prevederilor art. 3, alin. 1 din Anexa nr. 2 la HG nr. 856/14 octombrie 2020, este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura în unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Cluj unde incidența acumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea unităților de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii”, se mai arată în documentul citat.
CITEȘTE ȘI