Actualitate

Locuințele sociale de pe Ghimeșului, peste 300 de zile întârziere! Boc: „Firma primește penalități”

Blocul de locuințe sociale de pe strada Ghimeșului, promise încă din 2019, cel mai probabil nu vor fi gata nici anul acesta. Firma a înregistrat, la termenele intermediare prevăzute în contract, peste 300 de zile întârziere!

Locuințele sociale de pe Ghimeșului, peste 300 de zile întârziere! Boc: „Firma primește penalități” Locuințele sociale de pe Ghimeșului, peste 300 de zile întârziere! Boc: „Firma primește penalități”

 

 


Primarul Emil Boc a declarat că termenul de finalizare a lucrărilor la locuințele sociale de pe Ghimeșului este pe 30 noiembrie, însă lucrările au înregistrat deja mai bine de 340 de zile întârziere. Firma este penalizată pentru fiecare zi de întârziere, a mai arătat edilul Clujului.

 


„Pentru locuințele sociale de pe Ghimeșului avem un termen de finalizare a lucrărilor pe 30 noiembrie. Firma este deja în întârziere și primește penalități. Ultimul termen este acesta, dar la termenele intermediare are deja 346 de zile întârziere. Teremenul este stabilit în contract, când participi la licitație, dai o sumă de bani pentru executarea lucrărilor la termenul pe care noi l-am stabilit”, a declarat primarul Emil Boc, într-o emisiune radio.

Boc: „Dacă nu ești în stare, nu vii la licitație”

Edilul a amintit și de situația lucrărilor din Piața Lucian Blaga, unde, la fel, termenele intermediare nu au fost respectate de firma Diferit și a căror termen final se apropie: 30 noiembrie.


„Sunt câteva contracte care sunt în derulare, dar termenele sunt destul de apropiate, primul este 30 noiembrie, cel care ține de finalizarea Pieții Lucian Blaga, străzile Napoca, Petru Maior, Emil Isac. Văd că sunt mai mulți pe șantier decât în perioada anterioară, este o lucrare complexă, dar teremenele nu sunt de negociat. E vorba de cetățean, am fost ales de cetățeni să îi apăr de abuzurile firmelor care nu își fac datoria, să fiu gardianul lucrărilor de bună calitate. Se știe de la început, când vii la licitație, că ai de finalizat Piața Lucian Blaga până la 30 noimebrie. Dacă nu ești în stare, nu vii la licitație”, a mai spus edilul.

În iunie, primarul spunea că locuințele vor fi gata până la finalul anului, în ciud întârzierilor provocate de criza coronavirus.


Locuințele, promise până la finalul lui 2019!

Locuințele de pe strada Ghimeșului figurau, anul trecut, pe lista principalelor obiective de investiții pentru perioada 2019-2020. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, dădea atunci asigurări că proiectul va fi dus la bun sfârșit în 2019, însă inaugurarea a fost amânată. Pandemia de coronavirus a dat peste cap socotelile încă o dată, după ce firma care execută lucrările la acest proiect și-a suspendat activitatea pe perioada străii de urgență.

Potrivit edilului, constructorul – SC Ceconi SRL – este singura companie care a anunțat Primăria Cluj-Napoca despre imposibilitatea efectuării lucrărilor, pe timpul stării de urgență. 


Firma de construcții, implicată într-un dosar penal în Sălaj

Proiectul de pe strada Ghimeșului nr. 1 a prins contur în data de 16 aprilie 2018, atunci când a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunțul privind contractarea serviciilor de construire. Ulterior, în data de 21 septembrie 2018, Primăria municipiului Cluj-Napoca a atribuit afacerea firmei de construcţii SC Ceconi SRL, semnând contractul în valoare de 2.863.438,08 lei (fără TVA).

SC Ceconi SRL, firmă care ridică acest bloc de locuințe sociale, a fost implicată într-un dosar în care fostul primar al localităţii Chieşd, din judeţul Sălaj, Ioan Catană, a fost condamnat, definitiv, la sfârştul anului 2017, la 18 luni de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu, potrivit jurnalul.ro.

În mai 2011, SC Ceconi SRL a fost firma care a reabilitat Grădiniţa „Lizuca”, pentru 77.764 lei (fără TVA). Apoi, în iunie 2011, compania şi-a adjudecat şase loturi dintr-un contract de reabilitare a grădiniţelor şi şcolilor din Cluj-Napoca – Liceul de Arte Naţionale, Colegiul Naţional „George Coşbuc”, Grădiniţa „Micul Prinţ”, Grădiniţa „Dumbrăvioara”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” şi Liceul Teoretic „Báthory István”, pentru 465.223.45 lei (fără TVA).

CITEȘTE ȘI

Prima firmă pe lista neagră a Primăriei Cluj-Napoca. Trei școli suferă din cauza ei. Emil Boc: „Și-au bătut joc!”

 

abonare newsletter