Actualitate
Piața imobiliară din Cluj, CEA MAI SCUMPĂ din țară. Unde îți cumperi apartament? S-au ieftinit (puțin) în Centru, dar sunt mai scumpe în Gheorgheni-Andrei Mureșanu.
Cluj-Napoca are cele mai scumpe prețuri la apartamente din țară, chiar și în vremuri pandemice. Prețurile din Centrul orașului, dar și în cartierele Gheorgheni și Andrei Mureșanu s-au schimbat față de acum câteva luni.
Piața imobiliară din Cluj, CEA MAI SCUMPĂ din țară. Unde îți cumperi apartament? S-au ieftinit (puțin) în Centru, dar sunt mai scumpe în Gheorgheni-Andrei Mureșanu.
Clasamentul cu zonele în carte se află cele mai scumpe apartamente din Cluj-Napoca a suferit anumite modificări față de acum trei luni, conform datelor unui Raport Analize Imobiliare.
Apartamentele din centrul orașului și zonele ultracentrale sunt mai ieftine decât în al doilea trimestru al acestui an, dar chiar și așa au rămas pe prima poziție în top dintre toate zonele din Cluj-Napoca.
Media de preț din zonele centrale și ultracentrale este de 2.180 de euro pe metru pătrat util, cu 1% în scădere față de al doilea trimestru al 2020.
Cartierele Gheorgheni și Andrei Mureșanu s-au scumpit, totuși. Prețurile s-au majorat puțin, până la 1.940 de euro pe metru pătrat util, cu 0,2% mai mult.
După o scădere de 2,2%, ajungându-se la o valoare de de 1.880 de euro pe metru pătrat, cartierul Plopilor nu mai este la fel de apropiat ca preț de Gheorgheni și Andrei Mureșanu.
Ordinea din noul clasament este următoarea: „Bună Ziua - Europa - Calea Turzii a trecut pe locul al patrulea (cu un plus de 1%, până la 1.820 de euro pe metru pătrat), iar Mărăști - Între Lacuri - Aurel Vlaicu, pe cel de-al cincilea (cu un avans de 0,2%, până la 1.810 euro pe metru pătrat).”
Cu toate aceste schimbări, Cluj-Napoca a rămas tot orașul cu cele mai scumpe apartamente, cu media de preț de 1.800 de euro pe metru pătrat util.
După orașul transilvănean urmează București cu cu 1.440 de euro pe metru pătrat, ulterior Timișoara cu 1.270 de euro pe metru pătrat, orașul de la mare Constanța cu 1.240 de euro pe metru pătrat și Brașov cu 1.200 de euro pe metru pătrat.
Pretențiile pe care le aveau vânzătorii au crescut la Cluj-Napoca, având acum o majorare de 0,4%.
CITEȘTE ȘI:
Analist imobiliar: „Clujenii nu cumpără pentru locuire apartamente la 1.700 euro/mp”
Clujenii s-au săturat de viața la BLOC! Cererea pentru case a crescut cu 50% în ultimele luni