Actualitate
Târgul de COVID19. Nu renunță la căsuțele lui Moș Crăciun nici în pandemia de coronavirus. FOTO
Deși mai multe orașe din țară au anulat festivitățile de iarnă, la Craiova se organizează Târgul de Crăciun, chiar dacă incidența din județ este destul de ridicată.
Primăria Craiova organizează chiar și în acest an Târgul de Crăciun, cu toate că în majoritatea orașelor din România a fost anulat.
Olguța Vasilescu a anunuțat pe Facebook că a început organizarea acestuia, însă situația epidemiologică din județ nu este tocmai favorabilă.
Dolj a ajuns la o incidență de aproape 4 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori (3,49). Județul urmează scenariul 3 de funcționare.
Cu toate că în multe orașe și chiar și la Sibiu, unde se organiza unul dintre cele mai atractive târguri din Romînia, se anulează aceste evenimente, Primăria Craiova continuă pregătirile.
„Au început pregătirile pentru Târgul de Crăciun. Pentru a evita aglomerația, anul acesta avem două locuri în care vor fi montate căsuțele, Piața Buzești si Piața Mihai Viteazul, iar in Parcul Romanescu va fi iluminat de sărbători în fața Casei Bibescu. Spre deosebire de anii trecuți, căsuțele pentru comercianți sunt vopsite în culorile Crăciunului și vor fi ornate cu ramuri de brad și instalații de lumini, iar în zona Centrului Istoric vor fi puse în valoare mai ales clădirile. Având în vedere ca Târgul de Crăciun din Craiova este inclus, anul acesta, în topul Forbes, ne dorim să aveți sărbători de poveste”, a scris Olguța Vasilescu pe Facebook.
Ce se întâmpla la Sibiu și Cluj?
Târgul de Crăciun de la Sibiu este suspendat din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 care a fost înregistrat în ultima perioadă. Anunțul a fost făcut înainte ca județul să intre în carantină, când numărul de infectări era cu mult mai mic. Incidenţa cazurilor la nivelul municipiului reşedinţă de atunci a fost de 6,03 cazuri la mia de locuitori.
„Ştim că vă aşteptaţi ca dintr-o zi într-alta să ne vedeţi instalând căsuţele în centrul oraşului, însă am luat decizia să suspendăm organizarea Târgului de Crăciun. Evoluţia pandemiei este îngrijorătoare, şi orice risc, cât de mic, trebuie eliminat. Ne-am fi dorit să organizăm evenimentul, să încercăm să salvăm ce se poate măcar din Crăciun în acest an ciudat, iar potrivit reglementărilor în vigoare puteam organiza evenimentul. Ne-am decis, însă, să eliminăm orice fel de risc, oricât de mic ar fi, în speranţa că ne putem aduce contribuţia la încetinirea creşterii numărului de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, ceva ce ar trebui să facem cu toţii, în această perioadă. Noi suntem pregătiţi să organizăm evenimentul, în cazul în care situaţia se va îmbunătăţi vom regândi această decizie, până atunci, aveţi grijă de voi", au arătat organizatorii, într-o postare pe Facebook.
La Cluj, situația e incertă. Primarul Emil Boc a declarat că o decizie privind organizarea Târgului de Crăciun anul acesta la Cluj-Napoca va fi luată după data de 15 noiembrie, când Guvernul va prelungi starea de alertă.
„Decizia va fi luată după 15 noiembrie, când vor apărea reglementările pentru prelungirea stării de alertă. În acea hotărâre se va preciza în ce condiții se vor putea organiza, dacă se vor putea organiza ceva evenimente. Când va apărea această hotărâre o vom studia și în funcție de ce scrie acolo, vom putea lua deciziile aferente. Să nu vă așteptați la ceea ce a fost în anii trecuți, asta este destul de clar. Astăzi nu vă pot da răspunsul final la această întrebare, după ce vom vedea decizia luată în 15 noiembrie și evoluația națională a pandemiei, vom putea lua o decizie.
Am discutat cu organizatorii Târgului de Crăciun, au înțeles acest lucru. Ei sunt pregătiți și să nu organizeze, dar dacă se va organiza cu un număr limitat de căsuțe, ei vor putea face acest lucru până la Crăciun și după data de 15 noiembrie”, a spus Emil Boc.
CITEȘTE ȘI:
Târgul de Crăciun se mută în online? Ce părere au meșteșugarii despre propunere
Sărbătorile vin! Bradul de Crăciun a fost amplasat în Piața Unirii. FOTO