Actualitate

Premieră: Bibliografie unică pentru rezidenţiat

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/14_ziua/04 ladislau ritli constantin ciuce constantin copotoiu lansare bibliografie unica rezidentiat _sc_001.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Prima bibliografie unică pentru examenul de rezidenţiat a fost lansată la sfârşitul săptămânii la Cluj-Napoca.

Cartea a fost deja tipărită în 6.000 de exemplare şi costă 200 lei.

Cartea intitulată „Book des ECN” regrupează într-un singur volum întreaga programă şi cele 29 de specialităţi pentru rezidenţiat. Volumul a apărut prima dată în Franţa, iar românii au obţinut dreptul de copyright.

Absolvenţii de Medicină din toată ţara se vor pregăti de acum pentru Rezidenţiat după o bibliografie unică, lansată în premieră naţională la Cluj-Napoca, la sfârşitul săptămânii trecute. Cartea după care vor studia absolvenţii este ediţia în limba română a „Book des ECN” din Franţa. Volumul va deveni bibliografie unică începând cu anul 2012 şi va putea fi cumpărat deja de săptămâna viitoare.

Lansarea a avut loc la Cluj-Napoca

Ediţia a fost lansată vineri la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj, cu prilejul reuniunii Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România. La eveniment au fost prezenţi Ladislau Ritli, ministrul Sănătăţii şi rectorii universităţilor de medicină şi farmacie din ţară.

Constantin Ciuce, rectorul UMF Cluj, a declarat că volumul este un instrument esenţial pentru studenţii la medicină şi cuprinde noţiuni fundamentale din specialităţi diferite, prezentate sistematizat, şi asigură cunoştinţele de bază utile oricărui început, indiferent de specialitate. Potrivit conducerii UMF Cluj, avantajul grupării întregii bibliografii într-un singur volum este incontestabil şi acest moment reprezintă o schimbare majoră pentru ceea ce înseamnă accesul în rezidenţiat.

6.000 de exemplare tipărite pentru început

Ciuce a mai spus că „Book des ECN” a fost realizată într-un timp record. „6000 de exemplare au fost tipărite şi vor fi puse la dispoziţia celor interesaţi, prin intermediul universităţilor de medicină şi farmacie din ţară, începând cu săptămâna viitoare (aceasta- n.r.). Dacă tirajul va fi epuizat, va fi retipărit pe baza cererilor universităţilor”, a completat rectorul UMF Cluj.

Preţul unui exemplar al cărţii este de 200 lei.

Această initiaţivă a fost agreată de Ministerul Sănătăţii şi de reprezentanţii studenţilor, viitori candidaţi.

Peste 5.000 de candidaţi la rezidenţiat

Anul acesta, concursul de rezidenţiat se va desfăşura, în premieră, în mod descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara. La concursul organizat în data de 20 noiembrie s-au înscris 5.030 absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie, care vor concura pe 3.810 locuri şi posturi scoase la concurs.

Ultimele Stiri
abonare newsletter