Actualitate

Someșul, din nou plin de gunoaie. Clujenii, invitați să sesizeze colectiv miile de tone de deșeuri

Activistul clujean de mediu, Adrian Dohotaru a inițiat o acțiune de sesizare a autorităților clujene cu privire la deșeurile de pe malurile Someșului. Clujenii sunt invitați să semnaleze colectiv miile de tone de gunoaie.

 

 


Activistul de mediu Adrian Dohotaru a lansat o nouă provocare pentru clujeni. De această dată, este vorba despre inițiativa de a trimite o sesizare colectivă autorităților clujene, pentru a aduce în atenția acestora cantitatea mare de deșeuri de pe malurile Someșului și faptul că locuitorii își doresc un râu curat.

 


Dohotaru a precizat în acest context că autoritățile reușesc să strângă o sută de tone, nu vreo mie, și nu iau destule alte măsuri preventiv.

Vă invit să contribuiți la o sesizare colectivă în speranța că autoritățile reușesc să strângă mai mult de 100 de tone. Someșul este din nou plin de gunoaie! Trimite o sesizare de Ziua Mondială a Apei (22 Martie) ca să spui autorităților clujene că vrei un râu curat! Când ne-am mobilizat colectiv s-au strâns sute de tone de deșeuri, dar sunt mii de tone la râu”, a scris activistul pe pagina sa de Facebook.


Mii de tone de deșeuri

Astfel, clujenii au posibilitatea de a se alătura acțiunii de a sesiza autoritățile locale prin intermediul unei petiții online, lansată de activistul clujean de mediu.

Râul Someș nu este groapă de gunoi. Sute de tone de deșeuri, chiar mii, sunt aruncate în albia și pe malurile Someșului în amonte de Barajul Florești, dar și în aval, gunoaie care ajung în Cluj-Napoca și mai departe. Gunoaiele poluează râul și malurile și ne strică bucuria de a fi în natură. Cer curățarea de gunoaie. Cer bariere în mai multe locații pentru a preveni depozitarea ilegală de deșeuri și camere de supraveghere. Dar propun soluții pe termen lung: tranzitarea zonei la minut prin realizarea unei piste de biciclete la nivel metropolitan, plus alei pietonale la râu, crearea de arii naturale protejate și spații verzi la râu”, se arată în cuprinsul sesizării formulate.


Adrian Dohotaru este director executiv al Asociației Societatea Organizată Sustenabil (S.O.S) și s-a implicat activ de-a lungul timpului în acțiuni legate de protejarea mediului și implicit, în subiecte controversate care vizează Clujul, dar și autoritățile publice locale.

CITEȘTE ȘI


Protestatarii de la „Marșul Haosului Imobiliar” riscă o amendă de 15.000 de lei

abonare newsletter