Actualitate

Hotelul Cristian, scos la licitație. Prețul pornește de la 438.000 euro

Hotelul Cristian va fi scos din nou la licitație publică de vânzare în aprilie, după mai multe încercări ratate de a vinde clădirea.

 

 


Hotelul Cristian din Piața Mihai Viteazu va fi scos la licitație din nou în lun aprilie, după mai multe încercări eșuate a firmei Solvendi, lichidatorul judiciar al societății falimentare Eunicia care deține imobilul controversat din centrul Clujului.

 


Potrivit anunțului, Solvendi scoate la licitație atât imobilul, cât și bunurile mobile din hotel și drepturile litigioase pe care Eunicia Rotiserie SRL le deţine/le va deţine cu privire la partea de construcţie neînscrisă în Cartea Funciară.

Preţul de pornire este de 438.000 de euro (+TVA), iar licitaţia va avea loc în data de 13.04.2021, ora 15.00, la sediul lichidatorului judiciar din Cluj‑Napoca, strada Piteşti, numărul 18, et. II. În caz de neadjudecare, licitaţia publică se va repeta în aceleaşi condiţii în data de 27.04.2021, ora 15.00.


Hotelul Cristian a fost autorizat ca gheretă în vremea administrației Funar și a fost construit de societatea Eunicia Rotiserie, aflată acum în faliment. Cu toate acestea, Emil Boc a spus că hotelul Cristian, amplasat în centrul orașului, nu poate fi demolat chiar dacă a fost construit fără fundație și fără autorizație de construcție. Actualul edil dă vina pe Gheorghe Funar, fostul primar al Clujului, pentru construcția din centrul orașului.

„Invitați-l pe fostul primar (n.r. Gheorghe Funar) să vă spună despre ce este vorba. Construcția respectivă a fost ridicată în perioada în care el conducea orașul. S-au epuizat căile de legale de atac. E ridicată pe trotuar pe vremea lui Funar. Acolo a expirat termenul de prescripție. De aceea spun că juridic nu este cale legală”, a spus Boc.


Hotelul Cristian a mai fost scos la vânzare la începutul anului, însă Solvendi încearcă vânzarea acestui hotel încă din 2013.

Clujenii „fac chetă” ca să cumpere și să demoleze hotelul

Activistul clujean Szakats Istvan a lansat în urmă cu o lună o campanie de strângere de fonduri pentru a cumpăra și demola hotelul Cristian. 


„Distinși membri ai Clujului Civic! Distinși cetățeni clujeni! Vă propun să facem o faptă de armă adevărată. Hai să cumpărăm Hotelul Cristian și să-l donăm Primăriei Cluj-Napoca pentru a fi demolat. Hotelul e un hidoșag, o rușine, o pată pe obrazul orașului, și împiedică re-planificarea zonei la standarde contemporane.

E scos la vânzare pe 400.000 Euro. Ieftin! Hai să-l cumpărăm! Punem 1 euro de căciulă, și iese lejer - încă ne și mai rămân bani pentru niște copaci. Ne băgăm? Facem? Dați cu comentariul cu DA sau NU, după caz. Dimineața pot pune sus cheta”, a scris acesta pe grupul Clujul Civic.

În primele două zile ale campaniei, 22 de clujeni au donat dirca 2.240 de lei.

CITEȘTE ȘI

Hotelul Cristian din Piața Mihai Viteazu NU poate fi demolat. Boc: „Întrebați-l pe Funar, nu pe mine”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter