Actualitate

Lumea se întreabă de ce nu intră Clujul în carantină. Boc: „Am făcut ce trebuie. Eu nu mă uit în grădina altuia!”

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, dar și multe alte persoane, se întreabă de ce nu intră Cluj-Napoca în carantină. Emil Boc le-a dat răspunsul.

 

 


Lumea se întreabă de ce nu intră Cluj-Napoca în carantină. Emil Boc a spus că el nu privește în „grădina celuilalt” și îl interesează ce se întâmplă la Cluj.

 


Municipiul de pe Someș a ajuns în trecut la rata de infectare cu COVID-19 de 9 cazuri la 1.000 de locuitori. Cum a scăpat, atunci, de carantină?

„Eu nu mă uit în grădina celuilalt, eu mă uit în grădina noastră! Noi am făcut ceea ce trebuie și într-adevăr, noi am avut rata de infectare de 9 la mie și atunci ni se cerea «carantinați, carantinați» și împreună cu domnul prefect Abrudean, de la acea vreme, am spus: Clujul are resurse să reziste și să coboare rata fără carantină și s-a demonstrat. S-a coborât de la 9, la 3,5 pe vremea aceea. A apărut acum valul trei care din nou a adus un pic de creștere”, a explicat Emil Boc.


CITEȘTE ȘI:

Clujul, defavorizat de formula de calcul a incidenței. Emil Boc: „Magazinele se închid la ora 18 și de la ora 20, acasă. E nedrept”

 


Prefectul Clujului a clarificat situația mall-urilor: „Nu vă așteptați să le închidem, dacă legislația nu ne permite”

 

Resursele cheie ale Clujului sunt medicii din sistemul medical, colaborarea între autorități și în special, populația cu nivel ridicat de cunoștință civică:


„Deci Clujul prin avantajele pe care le are și anume unități medicale de elită, un corp medical absolut dedicat. Un ecosistem medical și administrativ care lucrează mână în mână. Echipa domnului Moisescu face, vă spun, niște eforturi extraordinare la Direcția de Sănătate Publică, împreună cu întreg ecosistemul medical, toate spitalele, prefectul, cu administrațiile locale și județene astfel încât fiecare să le dăm mână, să facem ce putem fiecare, să mai deschidem un centru de vaccinare, să mai aducem niște paturi ATI,  directorii de spitale să colaboreze între ei. (...) Colaborarea de elită, medicii și populația care are un grad de cunoștință civică mult mai ridicat decât în alte părți și care se materializează în rezultate concrete - numărul mare de vaccinări făcut deja la Cluj, numărul mare de persoane care s-au vaccinat în afara Clujului, dar sunt cetățeni ai Clujului și cu domiciliu aici și numărul mare pe lista de așteptare. Asta arată că avem acest ecosistem care ne permite să gestionăm situația”, a elaborat Emil Boc.

Edilul face încă un apel la clujeni ca aceștia să respecte regulile existente și să încerce, pe cât se poate cu putință, să lucreze de acasă sau să evite contactul direct.

„Iar în unitățile publice și private din municipiu se respectă într-un grad destul de ridicat măsurile acestea de igienă, distanțare și purtarea măștii. Noi vom intensifica mesajele care vizează respectarea regulilor existente, de la entități publice care să spună că trebuie să meargă în trei calupuri la serviciu pentru a evita aglomerația de pe transportul în comun. De asemenea, munca de la distanță trebuie încurajată și promovată masiv în perioada următoare, acolo unde se poate și fișa postului permite. Noi la Primărie din acest punct de vedere țineți minte că am introdus tichetul albastru în relația cu cetățeanul ca să nu mai fie nevoit omul să vină la audiență sau să își rezolve o cerere prin contact vizual. Poate să o rezolve prin contact VIDEO aplicând tichetul albastru. Prin aceste măsuri vom ține pandemia sub control și prin vaccinare. Nu mă interesează ce au făcut la Timișoara că nu cunosc particularitățile. Pe noi ne interesează ce facem aici, la Cluj, pentru că obiectivul este să trecem de pandemie cu cât mai puține probleme în spitale și cu economia deschisă, atât cât este cu putință”, a adăugat primarul Clujului.

CITEȘTE ȘI:

Sălile de sport și fitness SE ÎNCHID în Cluj-Napoca! Clujenii vor face sport la bazele sportive sau acasă

 

abonare newsletter