Actualitate

Amenda pentru „Marșul Haosului Imobiliar”, plătită din donații. Cu ce sumă au fost sancționați protestatarii?

Organizatorul „Marșului Haosului Imobiliar”, Adrian Dohotaru, a anunțat că a fost strânsă prin intermediul donațiilor, suma necesară achitării amenzii primite în urma protestului. Clujenii s-au mobilizat și au adunat banii pentru amendă, care nu va mai fi contestată de activist.

 

 


Activistul clujean și organizatorul „Marșului Haosului Imobiliar”, Adrian Dohotaru, a anunțat că a fost strânsă suma cu care a fost amendat în urma protestului. Clujenii dedicați cauzei marșului s-au mobilizat și au donat banii necesari achitării amenzii. Adrian Dohotaru a precizat că nu va mai contesta amenda primită, așa cum anunțase initial, hotărând să plătească în cele din urmă amenda primită.

 


„Vă mulțumesc pentru generozitatea de a dona pentru cauza Pădurii Hoia-Baciu. V-am cerut să împărțim banii pentru amendă, dar și pentru alte acțiuni civice legate de conservarea Pădurii Hoia. Ați donat Asociației Societatea Organizată Sustenabil S.O.S, din care fac parte, 1.000 de lei. Voi completa cu 1.000 de lei, bani pe care i-am donat la rândul meu asociației. Vă ziceam că dacă plătesc repede, în două săptămâni de la primirea procesului verbal, amenda e de 2.000 de lei, nu de 4.000”, a scris Adrian Dohotaru pe rețelele de socializare.

La protest au participat 400 de clujeni

De asemenea, activistul a precizat că renunță la decizia de a contesta amenda, așa cum anunțase inițial și că o va plăti din banii donați.


„O resursă mai importantă decât banii e timpul”, a explicat Dohotaru.

În urma protestului organizat în luna martie pentru a apăra Pădurea Hoia Baciu de construcțiile haotice care urmau să fie construite chiar „în buza pădurii”, fostul deputat Adrian Dohotaru a anunțat că a fost înștiințat de poliție că riscă o amendă care poate ajunge până la 15.000 de lei, activistul fiind și cel care a inițiat și organizat protestul la care au participat aproximativ 400 de clujeni, motiv pentru care au fost amendați. Adrian Dohotaru este de asemenea cel care a creat o petiție prin care dorește să atragă atenția autorităților cu privire la ilegalitățile care se petrec în Pădurea Hoia Baciu.


Amenda nu va mai fi contestată

În ceea ce privește sancționarea de către autorități a protestului din martie, organizatorul consideră că decizia este una nedreaptă, inițial fiind decis să conteste amenda.

„Nu înțeleg cum un proprietar care a permis drumul ilegal prin pădure ia 4.000 de lei amendă, iar eu mai mult, dar voi contesta amenda. Mulțumiri participanților că au spus un NU hotărât haosului imobiliar din Cluj”, spunea activistul luna trecută.


„Marșul Haosului Imobiliar”, după cum îl numește activistul, a fost organizat cu scopul de a apăra Pădurea Hoia-Baciu de  „drumuri ilegale și de investiții imobiliare haotice cu iz penal în buza pădurii”, Adrian Dohotaru atrăgând atenția asupra faptului că drumul pietruit de la Muzeul Satului până deasupra străzii Uliului se află pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, iar primarul Emil Boc susține că drumul s-ar putea să țină de comuna Baciu.

„De ce ne induce în eroare și își declină responsabilitatea? Pentru ca Clujul să rămână un haos imobiliar, un oraș pentru profit, nu pentru locuit? (…) Credeți că drumuri pe câțiva km și ansambluri imobiliare de 10 etaje, despre care nimeni nu oferă date, se fac fără suportul tacit, dacă nu explicit, al administrațiilor PNL din județ? Nicio autoritate nu intervine pentru că spune că drumul nu e în proprietatea sa. În interesul cui e acest haos administrativ”, a scris Dohotaru, în cadrul unei scrisori adresate clujenilor care își doresc să se implice în cauza susținută de activist.

CITEȘTE ȘI

Emil Boc nu știe nimic despre proiectul imobiliar din Hoia Baciu: „Habar nu aveam că acești giganți se construiesc”

 

abonare newsletter