Actualitate
Cluj-Napoca, un exemplu de „bună guvernare” pentru restul orașelor din țară
La Cluj are loc, vineri, conferinţa „Oraşe şi comunităţi - viziune 2030. Cluj-Napoca - la un click distanţă”. Evenimentul urmărește punerea în practică a unui plan de digitalizare a întregii administraţii publice din România, dar și pe un parteneriat eficient între instituții, „aşa cum este la Cluj-Napoca”.
Preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), Octavian Oprea, a anunţat, vineri, într-o intervenţie video în cadrul conferinţei de la Cluj-Napoca, că a fost finalizat un proiect privind digitalizarea întregii administraţii publice din România în următorii 10 ani, şi de asemenea,că a fost înfiinţat un comitet de e-guvernare şi debirocratizare.
La conferință sunt invitaţi primari, printre care și Emil Boc, reprezentanţi ai Guvernului şi parlamentului, ambasadori, reprezentanţi ai mediului de business, iar „evenimentul pune accent şi pe parteneriatul şi colaborarea dintre structurile administraţiei publice centrale şi locale, parlamentari, companii, ONG-uri şi universităţi, fără de care succesul unei bune guvernări, aşa cum este la Cluj-Napoca, nu ar fi fost posibilă”, se arată într-o prezentare a organizatorilor.
Instituțiile publice, „obligate” la digitalizare
Astfel, în cadrul evenimentului de la Cluj, Octavian Oprea a vorbit despre proiectul care vizează digitalizarea întregii administraţii publice din România.
„Din momentul în care această politică publică va fi publicată în Monitorul Oficial, nicio instituţie publică din România nu va mai avea nicio scuză atunci când vine vorba de digitalizare. Am prins acolo şi un buget pe care dorim să-l atingem cumulând PNRR cu celelalte programe pe care ni le pune la dispoziţie Ministerul Investiţiilor şi proiectelor europene. Este vorba de aproximativ 2,5 miliarde de euro pe care România îşi asumă că îi va cheltui în următorii 10 ani”, a spus președintele ADR.
CITEȘTE ȘI