Actualitate

Bani pentru condiţii mai bune de arest

<p />Deputatul independent Mircia Giurgiu a declarat luni că va depune o interpelare la ministrul de Interne, Traian Igaș, prin care îi va solicita fonduri pentru reabilitarea arestului preventiv al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Cluj.

Acest anunț a fost făcut în contextul în care ministrul Igaș a declarat sâmbătă la Cluj că nu a primit nicio solicitare de fonduri în acest sens din partea IPJ Cluj. „Ministrul Igaș a spus că nu a primit nicio solicitare pentru repararea arestului. Va primi acum o solicitare”, a precizat Giurgiu.

Prezent sâmbătă la Cluj, Traian Igaș a declarat că conducerea IPJ Cluj trebuie să se îngrijească de modernizarea arestului. „Inspectoratul Județean este cel care trebuie să se îngrijească de acest lucru, iar până acum nu a cerut bani. Dacă va cere, în limita fondurilor vom aloca bani”, a afirmat Igaș, referindu-se la condițiile din arestul IPJ Cluj.

Deputatul Mircia Giurgiu a adăugat că a aflat despre condițiile din arestul IPJ Cluj în urma relatărilor din presă, după ce au fost arestați Sorin Apostu și Radu Bica.
În arestul preventiv al IPJ Cluj nu există posibilitatea asigurării unui iluminat natural în camerele de cazare, nu există ferestre exterioare, iluminatul fiind în exclusivitate artificial. De asemenea, camerele nu sunt prevăzute cu toalete, deținuții fiind însoțiți la toalete de către polițiști. Mai mult, de anul trecut mașina de spălat este defectă și nu a putut fi reparată din lipsă de fonduri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter