Actualitate

144 clujeni au devenit asistenți maternali în 15 ani

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/29_ziua/02 orfelinat.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />La 15 ani de la începerea Programului de Asistență Maternală în Cluj, există 144 de asistenți maternali profesioniști la care sunt plasați 206 copii.</p>

Potrivit conducerii Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj, la nivelul judeţului Cluj, Programul de Asistenţă Maternală a demarat în anul 1996 sub forma programului pilot „Familii Foster-Care”. Programul a fost rezultatul colaborării dintre Centrul de Sprijin Familial şi Ocrotirea Copilului care funcţiona în cadrul Consiliului Judeţean Cluj şi Fundaţia „Pentru Copiii Noştri” din Bucureşti, care a asigurat suportul financiar pentru derularea programului dar totodată şi pregătirea asistenţilor sociali care urmau să-şi desfăşoare activitatea în cadrul programului.

La un an de la începerea programului, în Cluj existau cinci familii foster.

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj, în subordinea căruia se află DGASPC, afirmă că de la începutul programului şi până în prezent au beneficiat de protecţie specială prin plasament la asistent maternal un număr de 740 copii aflaţi în dificultate.

În acest context, DGASPC Cluj organizează astăzi o masă rotundă între între specialişti care să aducă în prim plan evoluţia şi perspectiva în asistenţa maternală profesionistă. Evenimentul marchează Ziua Asistentului Maternal Profesionist.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter