Actualitate

Sisteme informatice de 4 mil. lei pentru Infecțioase și Pneumoftiziologie

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/30_ziua/05 spitalul clinic de boli infectioase rp 4.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie vor avea sisteme informatice performante în valoare de aproape 2 milioane lei fiecare.</p>

Toată activitatea celor două spitale va fi monitorizată cu ajutorul sistemului informatic.

Programările pentru analizele și consultațiile de la Ambulatorul de pe strada Moților se monitorizează pe calculator, iar fișele au fost transferate de pe hârtie pe calculator.

Consilierii județeni vor vota în ședința de astăzi două proiecte de hotărâre pentru aprobarea introducerii de sisteme informatice performante în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie. Valoarea proiectelor este de aproape 2 milioane lei pentru fiecare spital, iar banii provin din fonduri europene.

Potrivit proiectului, obiectivul general este creșterea calității actului medical și facilitarea accesului cetăţenilor la servicii medicale de calitate prin dezvoltarea sistemului informatic de sănătate. Pentru realizarea sistemului informatic, la Spitalul de Pneumoftiziologie este necesară cumpărarea de echipamente și instruirea angajaților pentru folosirea sistemului.

Fișele se mută în calculator

Ioan Mureșan, directorul Spitalului de Boli Infecțioase afirmă că spitalul are și în acest moment un sistem informatic, introdus în urmă cu patru ani, dar este necesară înlocuirea lui cu altul nou.

„Cel vechi este de patru ani și este normal să îl schimbăm. Sistemul informatic ne asigură urmărirea tuturor activităților medicale, de laborator, gestiune și resurse umane”, declară Ioan Mureșan.

El mai adaugă că sistemul este foarte util pentru Ambulatorul de pe strada Moților, fostul Centru de Diagnostic și Tratament, deoarece medicii își planifică pacienții cu ajutorul calculatorului, iar fișele s-au mutat de pe suport de hârtie în calculator.

Istoricul medical al bolnavului, mai ușor de urmărit


Managerul Spitalului de Boli Infecțioase adaugă că prin sistemul informatic, medicii urmăresc mult mai ușor istoricul medical al pacientului. În plus, dacă un bolnav a fost consultat de un medic, apoi merge la altul din cadrul spitalului, al doilea medic poate să vadă ce diagnostic și ce tratament a pus colegul său la episodul anterior de boală al pacientului. Astfel, bolnavul primește un tratament mai sigur și mai eficient.

Conform proiectului de hotărâre, datorită sistemului informatic, activitatea va fi mai eficientă, iar datele contabilizate de spital vor fi corecte și actuale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter