Actualitate
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a PIERDUT 7 miliarde de dolari în doar câteva ore
Averea fondatorului Facebook a scăzut cu aproximativ 7 miliarde de dolari în câteva ore. Căderea vine după pana celor trei mari platforme deținute de Facebook (Instagram, Whatsapp, Facebook).
Averea lui Zuckerberg a scăzut la 120,9 miliarde de dolari, mai mică decât cea a lui Bill Gates, potrivit Indexului Bloomberg al Miliardarilor. El a pierdut din 13 septembrie până acum aproximativ 19 miliarde de dolari, de la aproape cei 140 de miliarde de dolari pe care îi deținea.
Potrivit digi24.ro, pe 13 septembrie, Wall Street Journal a început să publice o serie de articole bazate pe documente interne ce arată că Facebook știa despre diverse probleme ale produselor sale, precum Instagram dăunează sănătății mentale a adolescentelor și dezinformarea privind revolta de pe 6 ianuarie de la Capitoliul din Washington, în vreme ce public minimiza impactul acestora.
Căderea platformelor a afectat milioane de persoane din întreaga lume
Întreaga familie de aplicații de socializare ale Facebook a căzut pentru mai mult de șase ore, începând de la 18.30, ora României și până după miezul nopții de luni spre marți.
Deși întreruperile nu sunt ceva neobișnuit în cazul platformelor de socializare, nefuncționarea unor atât de multe instrumente de comunicații în același timp nu s-a mai întâmplat niciodată în ultimii ani. Ultima întrerupere semnificativă a Facebook, dar nu și a celorlalte platforme pe care le deține, a avut loc în 2019, când o eroare tehnică a afectat site-ul timp de 24 de ore.
Potrivit NY Times, de această dată n-au funcționat nici măcar instrumentele și comunicațiile interne ale companiei, ceea ce a făcut și mai dificilă repararea platformelor.
Ulterior, Facebook a comunicat că problema a venit de o reconfigurare a infrastructurii sale de internet care coordonează traficul între centrele sale de date. Aceasta a întrerupt comunicațiile și a intrat în cascadă către alte centre de date, oprind toate serviciile Facebool. În cele din urmă o echipă a reușit să reseteze serverele dintr-un centru de date din Santa Clara, California, iar serviciile platformelor au revenit treptat la normal.
Nu numai platformele de socializare nu au funcționat, căci milioane de oameni de pe întreaga planetă folosesc Facebook pentru înregistrare și plată la numeroase alte servicii, așa cum ar fi magazinele online sau chiar pentru funcționarea televizoarelor inteligente din propriile locuințe
În acest timp, Twitter a devenit principala platformă de comunicații și socializare la nivel mondial, Twitter însăși postând pe Twitter un mesaj ironic: „Bună ziua, literalimente tuturor!” Utilizatorii au umplut platforma funcțională de glume, ironii și meme-uri legate de nefuncționarea celorlalte, în timp ce alții și-au pus la modul serios problema dacă lumea n-ar fi un loc mai bun fără Facebook.
CITEȘTE ȘI