Actualitate

DNA a solicitat CJ Cluj peste 1.000 de pagini de documente privind activitatea Protecției Copilului din ultimii 8 ani

Consiliul Județean Cluj a pus la dispoziția DNA peste 1.000 de pagini de documente cu activitatea DGASPC din ultimii 8 ani.

 

 


Ofițerii DNA s-au aflat marți într-o vizită la Consiliul Județean Cluj, unde a solicitat secretarului general să îi pună la dispoziție peste 1.000 de pagini de documente privind activitatea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj.

 


Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Mihai Hurezeanu, a fost vorba despre „o vizită obișnuită pentru înmânarea unor documente”.

„A fost o vizită de rutină pentru înmânarea unor acte care a avut loc astăzi la Consiliului Județean între secretarul general al județului și ofițerii DNA. A fost vorba de o procedură obișnuită de înmânare a atelorde verificare, care are loc regulat la nivelul instituției. Secretarului general i-au fost cerute acte legate de activitatea din ultimii 8 ani a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Acesta a pus la dispoziție, în câteva ore, un număr de 1.444 de pagini de documente. Sperăm ca toate posibilele infracțiuni să fie scoase la iveală și făptașii să fie trași la răspundere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj, Mihai Hurezeanu, la solicitarea monitorulcj.ro.


Amintim că, până în urmă cu un an, relația dintre fostul șef al DGASPC, Daniel Tămaș, și președintele Consiliului Județean Alin Tișe era una tensionată, de-a lungul ultimilor ani fiind lansate atacuri în ambele direcții. În octombrie 2020, Curtea de Apel Cluj a decis miercuri că hotărârea Consiliului Județean Cluj nr. 50/2017 prin care Daniel Tămaș era eliberat din funcție a fost legală.

În prezent, director general al DGASPC este Molnar Nicoleta.


La sfârșitul lunii septembrie, consilierii județeni au votat reducerea posturilor de conducere cu 70%, reducerea cu 60% a numărului de directori, reducerea cu 80% a numărului de șefi de servicii, reducerea cu 64% a numărului de structuri existent și creșterea posturilor de execuție cu un procent de 14%.

abonare newsletter