Actualitate

Aproape toate pateurile vegetale conțin minim 2 E-uri

<p>Un studiu realizat de InfoCons, singura revistă de teste comparative din România, relevă faptul că 96% din pateurile existente pe piața românească au în compoziție cel puțin două substanțe de tip E.</p>

 

Realizatorii studiului spun că din cele 32 de produse de tip pate vegetal studiate, 96% au minim două E-uri în componență și mai mult, 4% din produse conțin maximul de 12 E-uri. De asemenea, există și două produse care nu conțin niciun E. Aceștia mai atrag atenția că pateurile vegetale conțin alergeni de tipul: gluten, țelină, muștar și soia. Realizatorii cercetării menționează că pateul este un preparat culinar de consistență cremoasă obținut industrial, din diverse ingrediente.

Pe piață, există variante de pate de post, pate-uri vegetale care, din păcate, reproduc compoziția celor din ficat-carne, conținând apă, ulei vegetal hidrogenat (margarină) sau nehidrogenat, proteină din soia, sare iodată, extract de condimente, muștar, arome, stabilizatori (polifosfaci E-452), emulgatori (săruri ale acizilor grași E-470), agenți de îngroșare (gumă guar E-412, caragenan E-407), amidon din grâu și porumb, sirop de glucoză, zaharuri, potențiator de aromă (glutamate monosodic E-621), legume deshidratate, antioxidant (acid ascorbic E-300), acidifiant (acid citric E-330), coloranți (caramel E-150, roșu carmin E-120), extract de paprika.

Ultimele Stiri
abonare newsletter