Administrație

Au început lucrările la Bazinul competițional de înot din cadrul HUB-ului educațional din Borhanci. Emil Boc: „Va introduce Clujul într-un circuit de elită al natației la nivel european”.

Noi proiecte de dezvoltare pleacă la drum, în Borhanci. Au început primele lucrări la Bazinul Olimpic de înot, un proiect în valoare de 22 de milioane de euro.

Emil Boc prezintă facilitățile Bazinului Olimpic din Borhanci, proiect pentru care au debutat lucrările în teren/Foto: monitorulcj.ro Emil Boc prezintă facilitățile Bazinului Olimpic din Borhanci, proiect pentru care au debutat lucrările în teren/Foto: monitorulcj.ro

 

 


Primarul Emil Boc a prezentat, joi, în teren, cu ocazia deschiderii șantierului, detaliile viitorului bazin de înot din cadrul Hub-ului educațional din cartierul Borhanci.

De altfel, la mijlocul lunii aprilie, edilul Clujului Emil Boc a anunțat o serie de proiecte ce vizează dezvoltarea cartierului Borhanci pentru care au fost semnate autorizațiile de construire.


Încep lucrările la Bazinul Olimpic din Cluj

„Astăzi începe o nouă istorie în acest cartier: se intră la lucru, în teren, la obiectivele de investiții care se fac aici, în Borhanci. 

 Europarlamentarul PNL Daniel Buda, viceprimarul Dan Tarcea și primarul Clujului Emil Boc, vizită în teren cu prilejul începerii lucrărilor la Bazinul Olimpic din Borhanci/Foto: monitorulcj.ro

Încep lucrările la Bazinul de înot din Borhanci. În perioada următoare, lucrările vor continua pentru celelalte obiective, precum creșa, grădinița, școală, gimnaziu, liceu, sală de sport și parc. Acestea sunt cele 6 mari investiții pe care le derulăm și care sunt în fază avansată.


În paralel, au început lucrările de utilități. Drumul de acces va fi unul nou, care se va conecta cu strada Borhanci”, a declarat edilul Emil Boc, în prezența viceprimarilor Dan Tarcea și Olah Emese, a europarlamentarului Daniel Buda, precum și a constructorului. 

CITEȘTE ȘI: 
Bazinul de înot din Borhanci ar putea fi realizat în timp record. Emil Boc, după semnarea contractului de execuție: „Cluj-Napoca este un reper în regiune în materie de infrastructură sportivă”

„Banii pentru această investiție, cele 22 de milioane de euro pentru acest obiectiv, sunt bani ai clujenilor. Dar prin fondurile europene obținute pentru alte proiecte, cu un total de 420 de milioane de euro, am reușit să disponibilizăm bani pentru a finanța aceste proiecte din cartierul Borhanci”, a explicat Emil Boc. 


Primele lucrări în teren pentru realizarea Bazinului competițional din Borhanci/Foto: monitorulcj.ro

Este vorba de primul bazin competițional realizat din fonduri locale, care va oferi șansa clujenilor să facă sport, prin inotul de masă. Acesta va face din Cluj un centru al natației din România, potrivit proiectului asumat de autorități.

„De asemenea, ce este Sala Polivalentă pentru competițiile sportive competiționale, va fi acest bazin olimpic pentrui competițiile de nivel național și european. Va introduce Clujul într-un circuit de elită al natației la nivel mondial. O parte din infrastructura folosită pentru bazinul olimpic din Borhanci este ceea ce se folosește astăzi la Paris pentru Jocurile Olimpice, adică tehnologie de ultimă generație”, a adăugat Emil Boc. 


Termenul de realizare este 18 luni, astfel încât bazinul va fi deschis publicului în primăvara anului 2026, potrivit reprezentanților Primăriei. 

Noi facilități în cartierul Borhanci

Bazin olimpic de înot – 22 de milioane de euro
Contractul pentru realizarea bazinului de înot din Borhanci a fost semnat în martie 2023 cu asocierea MBS Group S.R.L. (lider), ASA CONS România S.R.L. (asociat), POLIART S.R.L. (asociat).

Noul bazin de înot face parte dintr-un proiect mai mare al Primăriei Cluj-Napoca pentru realizarea unui HUB educațional, care include creșă, grădiniță, școală gimnazială, liceu, o zonă de pădure-parc, bază sportivă și străzile aferente.
Proiectul din cartierul Borhanci prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri cu un bazin de înot acoperit, capacitate de 1000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație. Astfel, sunt cuprinse: bazin olimpic de înot, bazin olimpic de sărituri, zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare și zonă administrativă.

Grădiniță în Borhanci – 3,5 milioane de euro
Capacitate de 160 de locuri (8 grupe a câte 20 de copii), 

Școală Gimnazială – 10 milioane de euro. 
Va include 27 de săli de clasă a câte 25 de elevi/clasă și o capacitate totală de 674 de elevi. Școala va dispune de 3 laboratoare de științe și informatică, și o sală de sport. 

Liceu cu sală de sport – 7,3 milioane de euro. 
12 săli de clasă pentru 300 de elevi. 
Proiectul a fost depus spre finanțare prin programul european „Școli verzi”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cinci proiecte din Cluj-Napoca, în valoare de 55 de mil. €, pleacă la drum. Emil Boc: „Aici sunt banii dumneavoastră! Sunt proiecte cu impact în societate”.

Bazinul de înot din Borhanci ar putea fi realizat în timp record. Emil Boc, după semnarea contractului de execuție: „Cluj-Napoca este un reper în regiune în materie de infrastructură sportivă”

Un nou liceu se va face în Cluj-Napoca! 7 mil. € pentru construirea a 12 clase și a unei săli de sport

abonare newsletter