Administrație

Contestație privind anularea licitației pentru al doilea tronson al centurii metropolitane. Boc: „Mai avem o lună de așteptat”

Asocierea condusă de Con-A Operations a contestat la CNSC decizia autorităților de a anula licitația pentru al doilea tronson al centurii metropolitane.

Asocierea condusă de Con-A Operations a contestat la CNSC decizia autorităților clujene de a anula licitația pentru al doilea tronson al centurii metropolitane/ Foto: Emil Boc - Facebook Asocierea condusă de Con-A Operations a contestat la CNSC decizia autorităților clujene de a anula licitația pentru al doilea tronson al centurii metropolitane/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

În urma analizei din cadrul Comisiei de licitație și a Avizului conform condiționat al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, comisia de licitație, în baza prevederilor art. 212 alin. 1 litera a din Legea 98/2016, a anulat procedura de achiziție întrucât nu a fost depusă o ofertă admisibilă.


 

Potrivit primarului Emil Boc, asocierea formată din firmele CON-A Operations, Dimex 2000, Concelex, Hydrostroy și Automagistral Pivden, a depus contestație la CNSC privind anularea licitației pentru cel de-al doilea tronson al centurii metropolitane din Cluj-Napoca. 


„S-a depus contestație la tronsonul 2 al centurii metropolitane. Dacă firma câștigă la CNSC, se poate scurta și se intră la lucru chiar în toamna aceasta, dacă nu se câștigă se reia licitația. Mai avem o lună de așteptat să vedem răspunsul CNSC-ului”, a declarat Boc.

De ce a fost anulată licitația pentru centura metropolitană?

Potrivit explicației oferite de edilul Clujului, Emil Boc, în ședința extraordinară de Consiliu local de la finalul lunii aprilie, singura ofertă care a fost depusă pentru realizarea tronsonului 2 al centurii metropolitane a avut valori mai mari decât cele estimate pentru acest proiect.


În același timp, asocierea condusă de Con-A Operations a avut la dispoziție 10 zile să conteste decizia autorităților clujene.

„Singurul ofertant nu a putut merge mai departe pentru că oferta este neconformă și a fost declarată inadmisibilă.


S-a ajuns aici pentru că orice ofertă trebuie să se încadreze în valoarea estimată. Legea dă posibilitatea, în mod ecxcepțional, ca valoarea maximă să fie majorată cu 15%. Aceasta, dacă toți ofertanții au depășit valoarea cu maximum 15%”, a explicat primarul Emil Boc.

Valoarea proiectului centurii metropolitane a fost majorată deja, tocmai pentru a permite continuarea procedurilor de licitație. Agenția Națională de Achiziții Publice nu a avizat creșterea costurilor cu 30% a proiectului centurii metropolitane. 


„Primăria nu a avut legal o altă soluție. Am analizat în detaliu și nu putem trece peste avizul Agenției Naționale de Achiziții Publice. De aceea am declarat neconformă această oferă”, a mai explicat primarul Emil Boc. 

Proiectul centurii metropolitane Cluj a fost licitat în două etape. Valoarea totală a investiției ajunge la 8,6 miliarde de lei cu TVA. Faza 1 va presupune costuri de 6,1 miliarde de lei, iar Faza II – 2,5 miliarde de lei. Durata de execuție a lucrărilor pentru fiecare fază a proiectului este de 4 ani, iar termenul total al lucrărilor este estimat la 8 ani. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

De ce a fost anulată licitația pentru centura metropolitană. Emil Boc: „Firma a depus o ofertă cu 30% mai mare”.

Emil Boc: „Plata exproprierilor pentru centura metropolitană se va face pe sectoare”

Ultimele Stiri
abonare newsletter