Actualitate

Consilierii din Turda şi Câmpia Turzii au aprobat scumpirea preţurilor la apă şi canal

După ce forul deliberativ de la Turda şi-a dat acordul pentru ajustarea tarifelor la apă şi canal, iată că exemplul a fost urmat şi de consilierii de la Câmpia Turzii. Aceştia au aprobat ajustarea tarifelor în concordanţă cu cerinţele legale aflate în vigoare.

Consilierii din Turda şi Câmpia Turzii au aprobat scumpirea preţurilor la apă şi canal Consilierii din Turda şi Câmpia Turzii au aprobat scumpirea preţurilor la apă şi canal

Motivarea ajustării tarifelor, care însoţeşte proiectul de hotărâre, arată că, în conformitate „cu prevederile Contractului de finanţare nr. 91757/23.09.2008 pentru derularea programului Operaţional Sectorial de mediu 2007-2013 “Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunea Turda/Câmpia Turzii, încheiat între Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile şi S.C. Compania de Apă Arieş S.A.,operatorul era obligat să respecte un plan tarifar pentru perioada iulie 2007-iulie 2013.

Noile tarife, care urmează să intre în vigoare sunt: 3,92 lei/mc (TVA inclus) la apă potabilă (preţul actual este 2,55 lei/mc, fără TVA) şi respectiv de 3,74 lei/mc la canalizare-epurare, (preţul actual fiind de 2,12 lei/mc, fără TVA). Aleşii locali au aprobat, totodată, tariful pentru ceilalţi utilizatori, care este în cazul apei de 3,16 lei lei/mc (TVA inclus), iar în ceea ce priveşte canalul, de 3,02 lei/mc (TVA inclus).


Tarifele vor fi puse în practică după aprobarea lor în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Apa Văii Arieşului, pe întreg arealul Comunităţii Urbane Arieş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter