Actualitate

“Oraşul comoară” este spart până la temelie. Aglomeraţie şi nervi - FOTO

Zeci de străzi din centru şi din cartiere sunt sparte şi se lucrează fie pentru introducerea cablurilor în subteran, fie pentru modernizare.

Din centru de pe Memorandumului, până la gară pe Decebal şi în Zorilor pe Gheorghe Marinescu oraşul s-a transformat într-un mare şantier. Trotuarele de pe mai multe străzi sunt sparte, la fel şi carosabilul din cauza lucrărilor de modernizare a străzilor şi de introducere a cablurilor în subteran. Atât pietonii cât şi maşinile circulă cu dificultate. Pe strada Horea, toate trotuarele sunt decopertate şi deşi lucrările sunt semnalizate, pietonii intră printre utilaje, iar dacă le ocolesc sunt nevoiţi să meargă pe carosabil. Nici şoferii nu au o soartă mai bună, circulându-se cu dificultate şi formându-se uneori coloane de maşini. Pe strada Gheorghe Marinescu se lucrează la introducerea cablurilor în subteran, aglomeraţia fiind mai mare din cauza maşinilor parcate pe carosabil plus că strada este îngustă. Şi aici, pietonii sunt obligaţi să intre pe carosabil sau să facă slalom printre maşinile parcate pe margine. Situaţii similare cu cele de pe strada Horea şi Gheorghe Marinescu sunt şi pe străzile Memorandumului, Piezişă, Avram Iancu şi Decebal.

Se lucrează şi în cartiere

Potrivit datelor Primăriei Cluj-Napoca, înafară de cele şase străzi din zona central sau din vecinătatea centrului, în perioada 20 – 26 aprilie se află în lucru următoarele străzi: Ilie Măcelaru, Aleea Peana, Aleea Gurghiu, Caracal, Romul Ladea, Einstein, Voievodul Gelu, Dumbrava Roşie, Burebista, Cloşca, Câmpeni (lucrări de modernizare), Herculane nr. 2 şi Zorilor (lucrări de întreţinere străzi şi trotuare), Calea Someşeni, Frunzişului, Observatorului, Drum Sfântul Ion (plombări gropi cu asfalt cilindrat) şi Valea Fânaţelor (lucrări de întreţinere a străzilor nemodernizate).


“Oraşul comoară” este spart

Patru străzi din centru sunt modernizate în cadrul „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centrul istoric” care include modernizarea străzilor Memorandumului, Calea Moţilor, Avram Iancu şi I.C. Brătianu. Aceasta din urmă a fost deja modernizată. Lucrările au început în octombrie şi au fost încheiate.

Lucrările de modernizare sunt realizate de firma SC Viarom Construct SA care a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei pentru „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centrul istoric” (oferta financiară a fost de 16.953.107,12 lei). Anul trecut, în urma desemnării câştigătorului licitaţiei, au apărut contestaţii. Kiat-Diferit şi ARL au contestat rezultatul licitaţiei, iar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a admis cererea Kiat-Diferit şi a cerut autorităţilor locale să anuleze licitaţia. Primăria a atacat în instanţă decizia CNSC şi a câştigat, în toamna anului trecut.


Foto: Otilia Mureşan

Ultimele Stiri
abonare newsletter