Economie

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populației

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei.

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populației . Sursă foto: Depositphotos.com România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populației . Sursă foto: Depositphotos.com

 

 


România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei.

Mai exact, venitul mediu al celor mai bogaţi 10% dintre români este de aproape 5 ori mai mare decât al celor mai săraci 10%, arată un raport citat de Agerpres.ro. 


CITEȘTE ȘI: 

România, printre țările europene cu cel mai mic salariu minim. Top 3 cele mai mari salarii minime în UE.

În Uniunea Europeană, raportul este de 3,6, iar decalajele de venituri se înregistrează și în Bulgaria (de 5,6 ori), Letonia (4,9) și Lituania (4,9). 


Cele mai mici decalaje între cele mai mari şi cele mai mici venituri în rândul populaţiei (sub 3) se înregistrează în Slovacia, Slovenia, Cehia şi Finlanda.

„Între anii 2010 - 2015, decalajele de venituri în România s-au accentuat, crescând de la 5,2 la 6,5. După anul 2015, tendinţa a fost descrescătoare, veniturile cele mai mici crescând mai repede decât cele mai mari, dar cu toate acestea ţara noastră continuă să înregistreze printre cele mai mari decalaje de venituri din UE", se mai precizează în raport.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Românii, tot mai afectați de criză. Angajații caută alternative să-și crească veniturile

Ultimele Stiri
abonare newsletter