Economie

Proprietarii vilelor din Cluj-Napoca au lăsat în 2012 sute de euro din preţ doar „să scape” de proprietăţi

<p><span style="font-size: 12.0pt; font-family: &quot;Times New Roman&quot;,&quot;serif&quot;; mso-ansi-language: FR-LU;" lang="FR-LU"><strong><span style="font-family: &quot;arial&quot;, &quot;helvetica&quot;, sans-serif;"><span style="font-size: small;">După luni – uneori chiar mai bine de un an – de stat cu o proprietate pe piaţă, cea mai sigură modalitate a proprietarilor de a impulsiona încheierea unei tranzacţii în actualele condiţii de piaţă este ajustarea preţului. Ca în fiecare an, şi în 2012 cele mai spectaculoase ieftiniri au avut loc în cazul celor mai scumpe proprietăţi cu destinaţie rezidenţială – vilele situate în „zonele bune” ale oraşului, potrivit unul clasament al celor mai semnificative reduceri consemnate pe acest segment, realizat de imobiliare.ro.</span></span> </strong></span></p>

 


Primul loc în Cluj-Napoca, cu o scădere de preţ de 110.000 de euro, îl ocupă o vilă recent construită (în anul 2006) din zona Grigorescu. Proprietatea are o suprafaţă utilă de 720 de metri pătraţi, opt camere, şase terase şi teren de 600 de metri pătraţi. Preţul cerut în prezent de către proprietar este de 480.000 de euro.



O ieftinire similară – de 105.000 de euro – a avut loc şi în cazul unei vile cu şase camere din Cluj, zona Gheorgheni. Proprietatea a fost construită în anul 2000, are o suprafaţă utilă de 290 de metri pătraţi şi un teren de 400 de metri pătraţi. Aceasta poate fi achiziţionată la un preţ de 345.000 de euro.



În Bucureşti reducerile sunt de milioane de euro

În zona Capitalei, cea mai mare scădere de preţ, în valoare de două milioane de euro, a avut loc în cazul unei vile cu 20 de camere din Siseşti, potrivit imobiliare.ro. Aceasta poate fi achiziţionată în prezent cu un milion de euro, faţă de trei milioane de euro, la începutul acestui an. Proprietatea are o suprafaţă utilă de 2.200 de metri pătraţi, este amplasată pe un teren de 1.800 de metri pătraţi şi dispune de un garaj pentru 11 maşini. Construcţia a fost ridicată în anul 2010, iar în momentul de faţă este complet finisată la exterior, însă necesită finisare la interior – aceste lucrări pot fi realizate de către proprietar, în funcţie de cerinţele clientului. Proprietatea poate fi folosită atât ca reşedinţă, cât şi ca sediu de firmă.

Pe locul al doilea în Capitală se situează o vilă cu şapte camere din zona Floreasca, al cărei proprietar cere 2,2 milioane de euro. Diferenţa faţă de valoarea de listare de la începutul acestui an – de 3,75 milioane de euro – se ridică la 1,55 de milioane de euro. Locuinţa a fost construită în anul 1999, are o suprafaţă utilă de 519 metri pătraţi şi dispune de un teren de 610 metri pătraţi. În prezent, locuinţa este închiriată ca reşedinţă diplomatică.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter