Educație

Burse de 150.000 de lei, pentru cercetare pe tema consumului de bere

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie anunţă în mediul academic şi medical clujean începerea perioadei de depunere a proiectelor pentru cea de-a treia ediţie a burselor de cercetare pe care le pune la dispoziţia pasionaţilor în domeniu din România.

Debutul celei de-a treia ediţii a burselor urmează cursul primului studiu de cercetare românesc din domeniu, realizat de către Monica Diana Bercea, câştigătoarea primei ediţii a burselor. Cu ajutorul fondurilor acordate de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie şi apelând la tehnologie de ultimă generaţie, cercetătoarea a identificat efectele pozitive ale consumului moderat de bere asupra memoriei şi nivelului de atenţie.

„Anul acesta am avut bucuria să putem face publice rezultatele primului studiu derulat în România, chiar de către cercetători români, privind efectele consumului moderat de bere asupra organismului uman. Proiectul de cercetare a fost câștigător al primei ediții a burselor noastre și credem că ne-a oferit posibilitea de a aduce în atenția publicului larg și a comunității medicale informații valoroase legate de consumul moderat de bere. Acum așteptăm cu nerăbdare și rezultatele proiectului câștigător al celei de-a doua ediții, cu speranța că vom reuși să completăm cu date relevante cercetările desfășurate în întreaga lume pe tema berii. Între timp, însă, ne bucurăm să anunțăm startul unei noi perioade în care pasionații de cercetare de la noi din țară își pot trimite proiectele pe adresa Centrului nostru, așa că vreau să le urez succes și putere de muncă tuturor celor care vor aplica ediția aceasta”, declară Dr. Corina Aurelia Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.


Bursele de cercetare le sunt adresate studenților în an terminal la orice specializare de natură științifică, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, principala condiție fiind ca aceştia să aparțină unor centre de învăţământ superior sau centre de cercetare din România.

Ca şi în cazul edițiilor precedente, fondurile sunt destinate finanțării proiectelor de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere asupra sănătății. Perioada de depunere a lucrărilor este 1 noiembrie 2013 – 31 ianuarie 2014, urmând ca proiectele câștigătoare să fie anunțate la finele lunii februarie 2014.

abonare newsletter