Educație

Profesori UBB, „oamenii care mişcă ţara în direcţii bune”

Doi profesori ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Daniel David şi conf. univ. dr. Radu Silaghi-Dumitrescu, au fost premieți joi, 27 februarie 2014, de către Revista Foreign Policy România la categoria dedicată „oamenilor care mișcă țara în direcții bune” în cadrul celei de-a treia ediție a Galei Foreign Policy Romania.

Evenimentul a avut loc la Banca Naţională a României și a premiat elite din domenii precum știință, cultură, mass-media, relații internaționale, business dar și altele. Printre cele 100 de personalități nominalizate la această ediție a Galei Foreign Policy Romania, se numără și doi profesori de la Univeristatea Babeș-Bolyia din Cluj-Napoca. Este vorba despre prof. univ. dr. Daniel David şi conf. univ. dr. Radu Silaghi-Dumitrescu care au fost nominalizați la categoria dedicată „oamenilor care mișcă țara în direcții bune”.

Profesorul Radu Silaghi-Dumitrescu, inventatorul „sângelui artificial” a făcut apel la îndreptarea atenției către realizări mult mai de apreciat decât ale sale, precum cea a matematicienilor UBB care au plasat instituția între primele 150 din lume pe acest domeniu într-unul dintre cele mai importante clasamente - în condițiile în care nicio universitate și niciun alt domeniu din țară nu este încă nominalizat în acel clasament. De asemenea, a atras atenția asupra faptului că în condițiile în care bugetul cercetării a crescut cu cca trei ordine de mărime în ultimii ~25 de ani, este necesar să avem mai des de spus și lucruri pozitive despre sistemul românesc de cercetare și modul în care contribuabilii sprijină acest domeniu.

abonare newsletter