Educație

Încă un premiu de excelenţă pentru UBB Cluj

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a obţinut, zilele trecute, premiul de excelenţă la categoria „Dezvoltare instituţională prin proiecte de cooperare europeană” acordat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP).

Evenimentul a avut loc marţi, 11 martie 2014, la Palatul Parlamentului din Bucureşti iar premiul a fost decernat în cadrul Conferinţei pentru lansarea în România a Programului Erasmus+ al Uniiunii Europene.

La manifestare au participat: doamna Androulla Vassiliou, comisar European pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret, alături de domnul Remus Pricopie, ministrul educaţiei naţionale şi de domnul Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică.


Programul Uniunii Europene pentru educaţie, formare profesională, tineret şi sport, denumit Erasmus+, a fost adoptat de Parlamentul European şi de Consiliul European în decembrie 2013 şi a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2014, pentru o perioada de 7 ani.

abonare newsletter