Educație

Clujul se poate mândri cu olimpicii la matematică - FOTO

După muncă şi răsplată: 35 de elevi clujeni au fost premiaţi în cadrul a două concursuri interjudeţene de matematică.

Diplome pentru elevii clujeni pasionați de matematică Diplome pentru elevii clujeni pasionați de matematică

Elevii clujeni, cu rezultate excepţionale la matematică au participat în acest sfârşit de săptămână la două concursuri interjudeţene. Unul dintre ele s-a desfăşurat la Sibiu, iar celălalt la Oradea.

Clujul a fost reprezentat la cele două concursuri de 35 de elevi clujeni care au venit acasă cu numeroase premii. 80% dintre ei au primit premii şi mențiuni, iar 35% dintre ei au fost matematicieni de podium.


La concursul interjudeţean de matematică şi informatică ,,Grigore Moisil” au participat cei mai buni elevi de la disciplinele matematică şi informatică din judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Mureş, Satu Mare şi Sălaj. 

„La matematică, judeţul Cluj a fost reprezentat de 22 elevi din clasele V-XII şi au obţinut: patru premii I, două premii II, trei premii III, patru menţiuni şi patru menţiuni speciale”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.


La Concursul interjudeţean ,,Gheorghe Lazăr” de la Sibiu, judeţul Cluj a fost reprezentat de 13 elevi din clasele VII-XII şi au obţinut: două premii I, două premii III, trei menţiuni şi patru menţiuni speciale.

În perioada imediat următoare Clujul va fi gazda a trei olimpiade naţionale. Este vorba despre olimpiada de matematică, de fizică şi cea de pedagogie.


Olimpiada de matematică se va desfăşura în perioada 7 – 11 și sunt aşteptaţi să participe 800 de elevi.

Aproximativ în aceeaşi perioadă, mai exact în 6-10 aprilie, se vor desfăşura şi olimpiadele de fizică, la care sunt aşteptaţi să participe un număr de 600 de elevi, şi cea de pedagogie, cu 200 de elevi.

abonare newsletter