Educație

Elevii clujeni de la sat vor primi meditații online în cadrul unui proiect inedit

Liceeni din mediul rural vor participa, pe perioada închiderii şcolilor din cauza pandemiei de coronavirus, la mediaţii şi ateliere de dezvoltare personală online.

De asemenea, 5.770 de elevi au posibilitatea de a participa la ore online susţinute de profesori pe platforma www.scoaladinvaliza.ro, în cadrul unor proiecte de educaţie digitală desfăşurate pentru elevii din mediul rural.

Elevii care trebuie să susţină Bacalaureatul anul acesta sunt în pericol de a rămâne în urmă la materiile de învăţământ la care vor susţine examen, astfel că profesorii şi coordonatorii proiectului „Vreau în clasa a 9-a”, program de burse pentru liceenii din mediul rural desfăşurat încă din 2008, au demarat un program de meditaţii online. Meditaţiile online îi ajută pe cei 82 de liceenii care fac parte din proiect să îşi ducă la bun sfârşit pregătirea pentru examenul de bacalaureat, se arată în comunicat.

Elevii care vor beneficia de meditaţii sunt din judeţele Cluj, Vâlcea, Vaslui şi Ialomiţa, iar profesorii care vor preda digital în perioada următoare provin fie din cadrul liceelor la care învaţă elevii, fie din şcolile sau instituţiile educaţionale partenere.

Primele sesiuni de meditaţii online la română, matematică, biologie şi informatică au început de 14 martie şi funcţionează în continuare fără probleme, pe Skype.

„Educaţia înseamnă şi adaptabilitate - este esenţial să continuăm meditaţiile, chiar şi în contextul pandemiei, elevii de clasa a XII-a au de susţinut un examen de bacalaureat şi vrem să ne asigurăm că facem tot ce putem ca ei să fie pregătiţi pentru el. Facem demersurile necesare pentru a asigura sesiuni de meditaţii online, în măsura disponibilităţii profesorilor cu care colaborăm şi credem că această metodă este una eficientă şi ne ajută să susţinem mai departe misiunea organizaţiei noastre - facilitarea accesului la educaţie pentru mediul rural”, a declarat Luiza Manciu, manager program "Vreau în clasa a 9-a”.

În cadrul atelierelor de dezvoltare personală, liceenii vor face în perioada următoare sesiuni de public speaking cu aplicabilitate individuală, prin care vor învăţa şi fixa elemente de limbaj non-verbal, paraverbal, abilităţile unui bun vorbitor, rolul intonaţiei în exprimarea mesajului verbal.
Scopul atelierelor este ca elevii să identifice ce calităţi sunt necesare sau trebuie dezvoltate pentru fiecare elev în parte.

 

abonare newsletter