Educație

Educația sexuală în școli ar putea reduce numărul abuzurilor sexuale

Educația sexuală a ajuns un subiect controversat la noi în țară. Guvernanții au dorit să o aplice în școli, BOR s-a opus, iar în cele din urmă, materia și-a schimbat numele și va fi predată doar cu acordul părinților. Judecătorul clujean Cristi Danileț spune că este nevoie de educație sexuală în școli.

Copil abuzat Copil abuzat

La începutul lunii aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat la începutul lunii aprilie legea care prevede obligativitatea organizării în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, a unor programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii.

Elevii ar fi trebuit să aibă, cel puțin o dată pe semestru aceste ore care au fost gândite să fie predate în așa fel încât să ajute la prevenirea contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor.


CITEȘTE ȘI:

Educația SEXUALĂ, OBLIGATORIE în școli!

Patriarhia Română însă a reacționat extrem de dur față de legea care prevede ca în școlile din țara noastră să fie organizate ore de educaţie sexuală pentru copii.


Biserica Ortodoxă este ÎMPOTRIVA educației sexuale în școli: „Un atentat asupra inocenței copiilor!”

 

Educația sexuală ar putea să reducă numărul abuzurilor sexuale

În contextul acestui scandal, judecătorul Cristi Danileț a venit cu argumente pentru care educația sexuală în școli ar fi o idee bine venită. Având numeroase cazuri pe care le judecă, cu minori care au fost agresați sexual sau violați, omul legii spune că această materie, predată în școli, ar putea reduce numărul acestor abuzuri.


„Printre nenorocirile în care sunt implicați minorii se află și abuzurile sexuale. Am minori pe care îi judec care au comis violuri și minori care sunt agresați, bătuți, violați sau chiar omorâți. De aceea eu salut, și orice cetățean onest ar trebui să salute orice proiect prin care încercăm să îi învățăm pe copiii noștri ce este de fapt lumea, societatea, individul”, a spus judecătorul.

Vor învăța copiii la școală să se masturbeze?

Judecătorul spune că părinții nu ar trebui să fie îngrijorați.


„Am citit atent legea, mai ales că pe rețelele de socializare am văzut că oamenii sunt îngrijorați că cei mici vor fi învățați din clasa întâi să se masturbeze. Am văzut o exprimare extrem de decență, copiii vor fi învățați, educați în spiritul sănătății, inclusiv educație sexuală. Ceea ce înseamnă că parlamentul nostru a tras directiva generală pentru Ministerul Educației, care împreună cu specialiștii de acolo, nu mă îndoiesc că și psihologi, vor stabili care este programa, care este tematica, de la ce vârstă vor trebui copiii învățați lucruri absolut firești. Eu chiar sper că în România copiii nu mai sunt învățați că au venit pe lume cu barza, ci să învețe că sunt născuți de o femeie, în urma actului de iubire dintre ea și un bărbat. Nu este nimic rușinos să discutăm despre aspectele intime ale vieții încă de mici”, a adăugat Danileț.

Educație sexuală cu alt nume și doar cu acordul părinților

În final, s-a decis că e ducația sexuală va fi predată în școli, sub o altă denumire și doar cu acordul părinților.


CITEȘTE ȘI:

Educația sexuală va fi predată în școli, sub o altă denumire și doar cu acordul părinților

Educația sexuală va putea fi predată copiilor în școli doar dacă părintele sau tutorele își dă acordul scris pentru acest lucru. De asemenea, actul normativ schimbă expresia de „educație sexuală” în „educație sanitară”. În favoarea proiectului au votat 269 de deputați, trei s-au împotrivit iar alți 35 s-au abținut.

Toată lumea va ști că la educația sanitară se va face, de fapt, educație sexuală. Ipocrizia adulților va fi doborâtă de istețimea copiilor. Dacă credeți că mai puteți păcăli copiii că sunt aduși pe lume cu barza, vă înșelați. Astăzi, grație internetului, ei știu mai multe decât vă imaginați. Și fără o educație sexuală adecvată, și-o vor face - în cele din urmă - singuri. Doar ca e posibil sa fie una neadecvată”, a mai spus judecătorul Cristi Danileț.

2.400 de copii sunt abuzaţi în fiecare an în România.

abonare newsletter