Educație

Structura anului școlar 2020-2021 se modifică. Elevii vor avea vacanță de Paște 4 săptămâni

Structura anului școlar 2020-2021 a fost modificată. Elevii vor avea vacanță de Paște 4 săptămâni.

 

 


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că s-au făcut modificări la structura anului școlar, din cauza evoluției cu privire la situația epidemiologică. Evaluarea Națională se amână pentru 5-8 iulie, iar admiterea la liceu se va face după data de 8 iulie.

Vacanța de primăvară din 2 aprilie până în 4 mai

„Am propus modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primavără din 2 aprilie – 4 mai va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe. Vacanţa de primăvară prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică va beneficia de o scădere a mobilităţii", a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă.


Evaluarea Națională, amânată pentru 5-8 iulie

Totodată, examenul de Bacalaureat se va păstra la datele planificate, cu prezenţa fizică la probele scrise, în perioada 28 iunie - 1 iulie. Competențele se vor echivala, cu excepţia celor din promoţiile anterioare, care vor susţine competenţele digitale.

„Alt avantaj se regăseşte în păstrarea datelor pentru evaluarea la clasele a IV-a şi a VI-a. La clasa a II-a vor fi programate în luna mai. Vom acorda importanţa cuvenită pretestărilor pentru PISA. Decalăm examenul de Evaluare Naţională, se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după 8 iulie. Se păstrează toate datele iniţiale pentru titularizare şi definitivat", a mai precizat ministrul Educației.


Închiderea școlilor nu e influențată de pragul de îmbolnăviri

Cîmpeanu a atras atenția asupra faptului că „școlile trebuie să se închidă ultimele, dacă e nevoie", precizând că „suntem într-o situaţie în care e nevoie de decizii care să producă cât mai puţine perturbări".

„Nu considerăm îndreptăţită închiderea şcolilor şi lăsarea deschisă a altor locaţii", a mai spus Sorin Cîmpeanu, adăugând că a semnat ordinul care prevede intrarea în online a unităţilor de învăţământ doar la intrarea în carantină a localităţilor.


„Depăşirea pragului de 6 la mie nu generează intrarea în online a şcolilor", a adăugat ministrul.

CITEȘTE ȘI


Se va schimba materia pentru examenele naționale? Cîmpeanu: „Dacă nu revenim la învățământul clasic, atunci vor exista schimbări”

abonare newsletter