Educație

Studenții UBB au obținut rezultate remarcabile la competițiile europene pentru inovare

Studenții și reprezentanții Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au obținut rezultate remarcabile în cadrul competiției Innovation Labs 2021 și al altor competiții europene pentru inovare și start-ups.

 

 


Finala Innovation Labs 2021, desfășurată marți, 19 octombrie 2021, a desemnat drept câștigătoare a marelui premiu echipa Anon Auto ML, formată din Mihai Anton și Georgian Bădiță (alumni UBB, Fac. de Matematică și Informatică), echipă care a primit și premiul special Microsoft, ce include acces gratuit timp de un an în infrastructura cloud de Machine Learning.

Echipa câștigătoare Anon AutoML a propus o platformă de automatizare a învățării automate (ML), în condițiile în care un număr din ce în ce mai mare de companii au date disponibile și sunt interesate de introducerea învățării automate în produsele lor, însă lipsa expertizei în domeniu îi împiedică să găsească resursele umane necesare. Anon AutoML propune deschiderea accesului spre aceste tehnologii, oferind modelele de automatizare dorite și reducând costurile și fricțiunile inovării, printr-o platformă SaaS. 


Alte trei echipe incluse în finala Innovation Labs 2021 au obținut finanțări și premii pentru proiectele propuse. 

Astfel, echipa Mediq, formată din Dragos Duse (UBB, Fac. de Fizică), Mihai Cata, Mohsin Raza, Roxana Săbău, Diana Andritchi (UBB, Fac. de Business), a obținut o finanțare în valoare de 200.000 EUR pentru proiectul propus de creare a unei platforme de interpretare automatizată a imaginilor medicale pentru identificarea timpurie, rapidă și precisă a tumorilor.


Echipa Heimdallr, formată din Cristian-Ioan Moldovan, Armand-Angel Morariu, Claudiu Neamțu, Paula Gal (UBB, Facultatea de Matematică și Informatică), a obținut o finanțare de 3.000 EUR (şi o susținere cyber-security Enterprise din partea ATOS) pentru o extensie pentru Google Chrome minimalistă și eficientă împotriva atacurilor de phishing, ce au devenit tot mai frecvente și adesea rămân nedetectate de soluțiile generaliste de securitate cibernetică.

Echipa Bookr, formată din Radu Vîtcă (UBB, Facultatea de Business), Andrei Covaciu și Flavius Fulea (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca),  a inițiat o rundă de finanțare pre-seed de 120.000 de euro (la o evaluare de peste un milion de euro) pentru a reduce riscul programărilor ratate pentru afaceri printr-o platformă ce le permite companiilor managementul eficient al relațiilor cu clienții, bazat pe transparență, pe customizarea programărilor în funcție de preferințele clienților și pe insight-uri din datele privind programările anulate.


Două echipe, Heimdallr și Hawking, formată din Horațiu Răduțiu, Ștefan Cîrstea, Rareș Aștilean, Cristian Pinkovai (UBB, Facultatea de Matematică și Informatică, linia germană), vor reprezenta în continuare UBB în cadrul unor competiții europene de startups (StageTwo, InnoChange).

 


CITEȘTE ȘI

Expert în sănătate al UBB: „Suntem în punctul în care mai există o singură soluție: un LOCKDOWN”

abonare newsletter