Monitorul Cartierelor

MĂNĂŞTUR - Trotuare eliberate de sub “ocupaţia” maşinilor parcate cu nesimţire - FOTO

Pe Aleea Clăbucet din cartierul Mănăştur, pietonii pot circula acum fără probleme după ce au fost montaţi stâlpişori. Monitorul de Cluj a semnalat problema trotuarelor ocupate de pe această alee, în luna martie, iar acum situaţia s-a rezolvat.

Pe toată lungimea trotuarelor sunt montaţi stâlpişori care interzic parcarea neregulamentară a maşinilor. Acum, şoferii fie folosesc parkingurile de cartier fie au găsit alte trotuare pe care să parcheze neregulamentar.

Înainte ca această situaţie să se rezolve, pietonii nici nu mai aveau cum să păşească pe trotuare şi erau nevoiţi să se strecoare cu mare abilitate printre autoturisme, iar apoi să fie cu ochii în patru pe carosabil să nu cumva să sfârşească sub roţile unei maşini. Practic, oamenii erau obligaţi să circule neregulamentar şi să se expună riscului de a fi accidentaţi din cauza nesimţirii şoferilor cărora le este mult mai comod să parcheze pe trotuar, decât să se deplaseze până la cel mai apropiat parking, în Mănăştur fiind dat în funcţiune, de câţiva ani, un parking de cartier. “Eu ca să ajung la cumpărături, la serviciu sau acasă, trebuie să mă strecor printre toate maşinile astea care sunt parcate în permanenţă pe trotuare. Chiar şi în dreptul scărilor car fac legătura între alee şi blocurile de sus sunt parcate maşini. Când ajungi la capătul scărilor eşti blocat de maşini. Aşa ceva este culmea nesimţirii”, afirma, în luna martie, Victor, un clujean care locuieşte pe aleea Clăbucet.

Ultimele Stiri
abonare newsletter