Monitorul Cartierelor

Trotuarele de pe strada Paris, ocupate de maşini. Ce propune un clujean

Un clujean se plânge de faptul că Poliţia Locală nu face nimic ca să elibereze trotuarele ocupate de maşini parcate ilegal pe strada Paris.

Bărbatul spune că a făcut o sesizare, iar reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca i-au promis că vor face periodic verificări în zona respectivă. “La sesizarea mea pe tema parcărilor ilegale pe trotuar în zona Paris aţi venit cu clasicul text « Poliţia locală face periodic verificări în această zonă şi aplică sancţiuni ». Din păcate faptele şi realitatea de pe teren vă contrazic. Dacă într-adevar aţi face aceste sancţiuni periodic (asta însemnând nu o dată la două săptămâni, ci zilnic) nu cred că am vedea acolo parcate maşini, de cele mai multe ori aceleaşi maşini. Dacă cineva ar primi zilnic amenzi, s-ar gândi de două ori până să parcheze”, spune clujeanul.

Acesta îi propune primarului Emil Boc ca Primăria să negocieze cu proprietarul parkingului privat din Mihai Viteazu tarife mai mici ca toată lumea să îşi permit să parcheze. “În zonă este un parking, din păcate mai mult gol. Tot în zonă sunt foarte multe firme, iar majoritatea maşinilor parcate ilegal sunt ale angajaţilor de acolo. Lumea se plânge de tariful mare din parkingul de la Hală şi cam pe bună dreptate: este o concurenţă neloială între primărie şi cei care au aceste parkinguri private. Fiind afaceri private, nu li se poate impune să ceară un anumit tarif. Dar dvs, că Primărie, ţinând cont de situaţia din zonă (care odată cu terminarea altor clădiri de birouri, acum în construcţie, se va agrava) aţi putea ca să jucaţi un rol de mediator, ca să discutaţi pe de o parte cu proprietarul parkingului, şi pe de altă parte cu conducerile firmelor şi instituţiilor ai căror angajaţi îs lasa maşinile pe străzile din zonă, de cele mai multe ori ilegal”, spune bărbatul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter