Monitorul Cartierelor

Când cu bâta, când cu zăhărelul! Emil Boc taxează întârzierile la lucrările din centrul Clujului. Ce se întâmplă pe Memorandumului?

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit despre lucrările ample din zona Pieței Lucian Blaga, dar și despre problemele apărute pe strada Memorandumului.

Când cu bâta, când cu zăhărelul! Emil Boc taxează întârzierile la lucrările din centrul Clujului. Ce se întâmplă pe Memorandumului? Când cu bâta, când cu zăhărelul! Emil Boc taxează întârzierile la lucrările din centrul Clujului. Ce se întâmplă pe Memorandumului?

Lucrările de modernizare în Piața Lucian Blaga și pe străzile Napoca, Petru Maior, Emil Isac și Republicii (până la intersecția cu strada Avram Iancu) au început în decursul lunii mai. Deși au debutat ca din pușcă, cu primele intervenții realizate în timp util, lucrările s-au împotmolit pe tronsonul scurt cuprins între Piață și strada Avram Iancu.

„Suntem în grafic încă. Nu sunt în grafic (constructorii – n.r.) pe tronsonul mic, de la Piața Lucian Blaga până la Avram Iancu. Trebuia să fie gata (21 iunie – n.r.), dar curg bănuții la bugetul local, câte 1.000 lei pe zi. În rest, pe celelalte străzi sunt în grafic. Ne uităm în septembrie, când este termenul intermediar și ne uităm în 30 noiembrie, când este termenul final”, a dat asigurări edilul, într-o intervenție telefonică la un post local de radio.


„Fac tot ceea ce-mi stă în putință, lucrez, colaborez, verific, mai dau cu bâta, mai dau cu zăhărelul, ca septembrie să ne găsească cu lucrările mari realizate, în materie de carosabil, ca să asigurăm descongestionarea traficului. Acum e un pic mai ușor, dar nici acum nu este simplu, mai ales din septembrie, octombrie, în perspectiva reluării școlilor”, a completat primarul, grăbind lucrările executate de Diferit SRL.

Peste 60 de arbori plantați în zona centrală din Cluj-Napoca

Duminica trecută, Emil Boc a luat parte la o primă rundă de plantare în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca. „Domnul Emil Boc a venit singur să ne dea o mână de ajutor”, anunțau cei de la Eco Garden Construct. În total vor fi plantați 68 de arbori în zona Piața Lucian Blaga, respectiv străzile Napoca, Petru Maior și Emil Isac. Există și o surpriză plăcută la aceste intervenții, spune Emil Boc.


„S-au plantat primii arbori pe strada Napoca, vor fi 68 de arbori plantați. Pe strada Petru Maior va fi completat aliniamentul de arbori existent, care nu se distruge, se păstrează, asta e partea bună a proiectului, că nu se taie niciun arbore. În Piața Lucian Blaga, pe strada Napoca, pe Emil Isac va fi un verde frumos, (...) sper că vom avea în toamnă, în Cluj, o zonă de referință”, a declarat Emil Boc.

„Dacă arborii nu au 30 de centrimetri diametru, domnule, te duci acasă! Păi, bine, are 29,5 cm... omule, nu are 30! Pune-l în camion și du-te înapoi la București cu el. Am trimis de vreo 3-4 ori, acum vin, vin cu 5 cm în plus la diametru, la arborii cu balot. Aceștia pot fi plantați și în perioada verii. Nu cobor niciun milimetru, (...) nu negociez aspectele de calitate și de normalitate”, a mai promis primarul.


Refacerea șubredă a infrastructurii Orașului Comoară?

În ultima vreme, tot mai mulți clujeni și-au manifestat nemulțumirea față de starea trotuarelor din zona centrală a municipiului. De precizat, că acestea au fost reabilitate recent, în cadrul proiectul denumit „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centrul istoric”.

Este și cazul lucrărilor executate pe strada Memorandumului. Acestea au început în primăvara anului 2015, fiind executate de SC Viarom Construct SA, parte a proiectului în valoare totală de 17 milioane de lei. Între timp, plăcile de piatră s-au deplasat în afara suprafeței trotuarului, oamenii se împiedică de ele.


„Este în garanție, tot ce este acolo, nu este recepționat final. Acum se fac unele remedieri punctuale, nu se face un șantier ca la început. Sunt în garanție, nu sunt recepționate final, tot ce se face, se face pe cheltuiala constructorului. Nimic nu este finalizat acolo, vom anunța când ajungem la recepția finală, pentru că nu accept lucrări de calitate și nu vor fi recepționate, clar. Știu despre aceste zone, le-am văzut și eu. În ultimă variantă, dacă nu le fac, există o garanție de bună execuție”, a explicat edilul.

CITEȘTE ȘI:


- 1.000 lei pentru fiecare zi de întârziere în Piața Lucian Blaga. Boc: „Ce frumos este să îți curgă 1.000 de lei pe zi în buget fără să faci nimic!”
 

abonare newsletter